Ελάτε στην παρέα μας

Περιφέρεια Αττικής

Ξεκίνησαν τα online σεμινάρια με θέμα την ψυχική υγεία παιδιών με διάσπαση προσοχής

Δημοσιεύθηκε

στις

Ξεκίνησαν τα δωρεάν διαδικτυακά εκπαιδευτικά σεμινάρια με αντικείμενο την Εξασφάλιση Ψυχικής Υγείας παιδιών με ΔΕΠ-Υ κατά την περίοδο της κρίσης covid19.

Η δράση αφορά επιστημονική συμβουλευτική σχετικά με την Διαχείριση στη Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής ή/και Υπερκινητικότητα, ΔΕΠ-Υ, τα οποία πραγματοποιούνται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής και την συνεργασία της Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας I-paidi.
Τα σεμινάρια περιλαμβάνουν ενημέρωση για εύρος θεμάτων, κρίσιμων στην διαχείριση και την παιδαγωγική των παιδιών με ΔΕΠ-Υ, για το διάστημα της καραντίνας και γενικότερα, για θέματα διατροφής, πειθαρχίας, για στρατηγικές οργάνωσης της τάξης, για αθλητικές δραστηριότητες, ζητήματα κληρονομικότητας και άλλα. Δικαίωμα συμμετοχής έχει κάθε εκπαιδευτικός σε Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο, οι γονείς των μαθητών και επιστήμονες που ενδιαφέρονται για το θέμα.
Εκατοντάδες είναι οι αιτούντες, και τα σεμινάρια πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη με εισηγήσεις και την Κυριακή με εισηγήσεις και workshops. Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκιδόνας, ο Δήμος Βύρωνα πολλές μαμάδες στον Κεντρικό Τομέα της Περιφέρειας Αττικής, φοιτητές και φοιτήτριες Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο έδειξαν έντονο ενδιαφέρον, και ξεκίνησαν το πρόγραμμα με ενημέρωση από τους ειδικούς επιστήμονες σχετικά με τη διαχείριση την τάξης και των μαθητών με ΔΕΠ-Υ.
Ο πρώτος κύκλος σεμιναρίων ξεκίνησε την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου. Συνεχίζονται οι κύκλοι στις 6 Ιανουαρίου 2021 και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 28 Μαρτίου 2021. Ακολουθούν οι Δήμοι Δάφνης-Υμηττού, Γαλατσίου, Ηλιούπολης, Καισαριανής, Αργυρούπολης, οι 7 Κοινότητες Δήμου Αθήνας και οι εκατοντάδες των φοιτητών.
Το σεμινάριο πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη και Κυριακή 5.30μμ– 21.00μμ από τον Δεκέμβριο έως και τον Μάρτιο και οι συμμετέχοντες λαμβάνουν βεβαίωση παρακολούθησης.
Οι εισηγητές
Στο πρώτο μέρος των σεμιναρίων εισηγητές είναι η Μοριακή Βιολόγος Φρόσω Μπούτου, PhD., ο καθηγητής παιδαγωγικών Διαμαντής Παπασταμάτης, PhD, η ψυχολόγος Λίζα Βάρβογλη PhDκαι η κοινωνική λειτουργός Ελένη Γιαννοπούλου. Στο δεύτερο μέρος εισηγούνται οι: Χριστίνα Γαλανοπούλου, γυμνάστρια, υπεύθυνη άθλησης i-paidi, συνεργάτης “beactive”, η παιδίατρος Εβελίνα Παπαθεοδώρου, η διατροφολόγος Κατερίνα Φαρδελάκη και η πρόεδρος i-paidi και expertστη ΔΕΠ-Υ Μαριάννα Λαγουμίδη.
Οι ενδιαφερόμενοι για συμμετοχή στα web σεμινάρια με διάδραση προς γονείς και επιστήμονες της Αττικής για την Εξασφάλιση Ψυχικής Υγείας παιδιών με ΔΕΠ-Υ κατά την περίοδο της κρίσης covid19 δηλώνουν συμμετοχή στο 2106778528, 6932611200 ή στη φόρμα δήλωσης στο www.i-paidi.gr. Θα λαβουν το link για την ζωντανή σύνδεση, ανάλογα με την ημερομηνία συμμετοχής, καθώς οργανώνονται ομοιογενείς ομάδες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ