Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Μεγάλο ενδιαφέρον για τους ελέγχους οστικής μάζας

Δημοσιεύθηκε

στις


Εξαιρετικό ενδιαφέρον έδειξαν οι κάτοικοι του Ηρακλείου Αττικής για το πρόγραμμα δωρεάν μέτρησης οστικής πυκνότητας, στο πλαίσιο του προσυμπτωματικού ελέγχου για την οστεοπόρωση, πρόγραμμα που παρείχαν κατά τις τελευταίες ημέρες το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας του Δήμου με χορηγό γνωστή εταιρεία.
Στα Δημοτικά Ιατρεία της πόλης προσήλθαν 68 άτομα, εκ των οποίων τα 5 άντρες και τα 63 γυναίκες, ηλιακού εύρους  48 έως 67 ετών. Άπαντες εξετάστηκαν με το μηχάνημα ποσοτικής υπερηχοτομογραφίας. Η συγκεκριμένη εξέταση γίνεται από τη πτέρνα και ο θεράπων ιατρός μπορεί σύμφωνα με τα αποτελέσματα να καθοδηγήσει τον εξεταζόμενο.
Σύμφωνα με τους ελέγχους, 3 στους 5 άνδρες και 17 στις 63 γυναίκες είχαν ένδειξη οστεοπόρωσης και συνεστήθη περαιτέρω εξέταση.
«Η σπουδαιότητα κάθε προσυμπτωματικού ελέγχου είναι σημαντική γιατί η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία», τονίζει ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Γιώργος Οικονομίδης, προαναγγέλλοντας ότι ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής θα συνεχίσει τις σχετικές πρωτοβουλίες.

Διαβάστε επίσης:

Δωρεάν εξετάσεις οστικής μάζας

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ