Ελάτε στην παρέα μας

Υγεία

Ημέρα Εκπαίδευσης Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης στην Πεύκη

Δημοσιεύθηκε

στις

Διεξήχθη πριν λίγες ημέρες στο Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης το πρόγραμμα εκπαίδευσης στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση σε ενήλικες και παιδιά σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ). Η εκπαίδευση υλοποιήθηκε με την επιστημονική καθοδήγηση της ΕΔΟΚ (Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων).
Εθελοντές διασώστες από την ΕΔΟΚ βρίσκονταν  στο Γήπεδο Ποδοσφαίρου της Πεύκης επί της οδού Δημοκρατίας επί αρκετές ώρες με σκοπό την ενημέρωση και εκπαίδευση των δημοτών στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ). Δεκάδες πολίτες δημότες αλλά και επισκέπτες του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης προσέγγισαν το σημείο εκδηλώνοντας το ενδιαφέρον να εκπαιδευτούν και να μάθουν τους τρόπους αντιμετώπισης μιας επικίνδυνης κατάστασης. Στο πλαίσιο του προγράμματος πραγματοποιήθηκε αναπαράσταση καρδιακού επεισοδίου και βασική υποστήριξη της ζωής για ενήλικες και παιδιά και αντιμετώπιση πνιγμονής σε βρέφη και παιδιά. Για την αναπαράσταση χρησιμοποιήθηκαν ειδικά προπλάσματα (ανθρώπινα προσομοιώματα – «κούκλες») επί των οποίων έγινε η εκπαίδευση σε ατομικό επίπεδο για κάθε ενδιαφερόμενο δημότη ξεχωριστά.
O Δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης κ. Δημήτρης Φωκιανός δήλωσε: «Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε το Σάββατο 14 Ιουνίου στο γήπεδο ποδοσφαίρου της Δημοτικής Κοινότητας Πεύκης από το ΕΔΔΥΠΥ και τον  Δήμο Λυκόβρυσης- Πεύκης παρουσίαση προγράμματος  Α βοηθειών σε περίπτωση  πνιγμονής σε  βρέφη  καθώς και σε επείγουσες περιπτώσεις όπου  είναι απολύτως απαραίτητη η εφαρμογή ΚΑΡΠΑ .
Ευτυχώς ή δυστυχώς μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε να δώσει άμεση βοήθεια σε τέτοια περιστατικά, η παρουσία πολλών συμπολιτών μας και η εμπειρία που έλαβαν από τις υποδειχθείσες πρακτικές ήταν πολύ σημαντικές.
Τέτοιες  πρωτοβουλίες πρέπει να επαναλαμβάνονται πολλές φορές ώστε να γίνουν χρήστες τέτοιων σωτήριων περιστατικών ώστε το δυνατόν  περισσότεροι συμπολίτες μας. Ο Δήμος σε συνεργασία με το Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Υ θα συνεχίσει αυτές τις προσπάθειες» .
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΔΔΥΠΠΥ και Δήμαρχος Αμαρουσίου κ . Γιώργος Πατούλης δήλωσε: «Εκδηλώσεις που αφορούν στην διαφύλαξη της ανθρώπινης ζωής ενδιαφέρουν πάντα τον κόσμο, η ανταπόκριση είναι μεγάλη. Η εκπαίδευση ΚΑΡΠΑ έχει δώσει τη δυνατότητα σε πολύ κόσμο μέχρι σήμερα να εκπαιδευτεί για να προλάβει μια τυχόν επικίνδυνη για τη ζωή κατάσταση».

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ