Ελάτε στην παρέα μας

Περιστερίου

Δωρεάν έλεγχος ανευρύσματος κοιλιακής αορτής

Δημοσιεύθηκε

στις


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Περιστερίου σε συνεργασία με την κεντρική Δομή των ΚΕΠ Υγείας σε δεκάδες δημότες, ο Δωρεάν Προληπτικός Έλεγχος Ανευρύσματος Κοιλιακής Αορτής στο Κοινωνικό Ιατρείο Δήμου Περιστερίου.
Με την χρήση κινητού Υπερηχογράφου ιατροί ακτινοδιαγνώστες  πραγματοποίησαν υπερηχογραφήματα κοιλιακής αορτής στους ενδιαφερομένους με σκοπό την μέτρηση του εύρους της κοιλιακής αορτής. Το συντονισμό της δράσης είχε ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Περιστερίου για θέματα Υγείας, Καρδιολόγος Γεώργιος Μπεκιάρης  και συμμετείχαν ο κ. Γιώργος Κορμάς, Επιστημονικός Υπεύθυνος των ΚΕΠ Υγείας και ο κ. Ηλίας Νάκος, Ακτινοδιαγνώστης της Μονάδας Διαγνωστικής Απεικόνισης και Πρόληψης, καθώς και η κα Πένη Μπεσιένη, στέλεχος του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Περιστερίου.
Το ανεύρυσμα της κοιλιακής αορτής κρίνεται εξαιρετικά επικίνδυνο αν δεν αντιμετωπιστεί  μιας και η ρήξη του έχει αιφνίδια κατάληξη σε ποσοστό 70%. Η διάγνωση του ανευρύσματος της κοιλιακής αορτής εκτός από την  παρακολούθηση σε μερικές περιπτώσεις χρίζει και χειρουργικής επέμβασης.
Ο προληπτικός έλεγχος γίνεται μια φορά με υπερηχογράφημα κοιλιακής αορτής σε άντρες και γυναίκες άνω  των 65 ετών και σε άντρες και γυναίκες με οικογενειακό ιστορικό άνω των 55 ετών
Σκοπός της νέας Δημοτικής Δομής είναι να ευαισθητοποιήσει τους δημότες σε θέματα προληπτικής Ιατρικής και προαγωγής Υγείας και ενημερώνει τους κατοίκους του Δήμου για την έγκαιρη διάγνωση συγκεκριμένων νοσημάτων. Οι δημότες που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για τις προληπτικές εξετάσεις  που μπορούν να κάνουν μπορούν να απευθυνθούν στο ΚΕΠ Υγείας Δήμου Περιστερίου, που βρίσκεται στην οδό Δημοσθένους 11 και Παρασκευοπούλου 25Α

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ