Ελάτε στην παρέα μας

Συνεντεύξεις

“Χρειάζεται αλλαγή νοοτροπίας στο Δήμο”

Δημοσιεύθηκε

στις

Απαντήσεις για τις πολιτικές του επιλογές και την πορεία του συνδυασμού ΠΝΟΗ δίνει στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Χ-τύπο ο επικεφαλής του συνδυασμού και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κυριάκος Κουτρούλης.
Ο κ. Κουτρούλης κατηγορεί για απραξία και ανυπαρξία τη Δημοτική Αρχή του κ. Παντελή Βλασσόπουλου την οποία κατηγορεί πως δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει ούτε τα στοιχειώδη προβλήματα της καθημερινότητας. Αποκαλύπτει πως είναι σε εξέλιξη συζητήσεις για συνεργασία με το “Δίκτυο Πολιτών” και ξεδιπλώνει το όραμα του για έναν διαφορετικό δήμο.   

Δημιουργήσατε πριν λίγους μήνες μια νέα δημοτική κίνηση την “ΠΝΟΗ”. Είχατε προβεί σε ένα ανάλογο εγχείρημα και πριν τις εκλογές του 2009 με την “Νέα Πορεία” που είχε μια σύντομη παρουσία λόγω της προσχώρησης σας στο συνδυασμό του κ. Σπυρόπουλου. Ποιες είναι οι διαφορές σήμερα; Θα φθάσετε αυτόνομα στις εκλογές του Μαΐου ή θα βλέπατε συμμετοχή σας και σε κάποιο διευρυμένο σχήμα συνεργασίας;
Οι συνθήκες είναι σαφώς σήμερα  διαφορετικές από το 2009. Τότε όντας κομματικό μέλος είχα συμμετάσχει σε κομματική διαδικασία θέτοντας υποψηφιότητα, η οποία όμως κομματική διαδικασία ανέδειξε άλλον τότε υποψήφιο δήμαρχο. Όφειλα κατά την γνώμη μου να αποδεχθώ το αποτέλεσμα της διαδικασίας όποιο και αν ήταν αυτό. Βέβαια άλλοι συνυποψήφιοι στην διαδικασία δεν αποδέχθηκαν το αποτέλεσμα της και ακολούθησαν δική τους πορεία και όλοι τελικά κριθήκαμε από τους πολίτες. Απλώς πιστεύω ότι όταν συμμετέχεις σε μια διαδικασία πρέπει να αποδέχεσαι και το αποτέλεσμα όχι μόνο όταν αυτό σε συμφέρει. Σήμερα δεν υφίσταται τέτοια διαδικασία και πολύ περισσότερο  δεν είμαι κομματικό μέλος κανενός κόμματος  και είμαι ελεύθερος εκτός κομματικών δεσμών.

Υπάρχει ανοιχτός δίαυλος με το “Δίκτυο Πολιτών”. Θα συνεργαστείτε;
Πράγματι με το Δίκτυο Πολιτών σε επίπεδο παράταξης η παράταξη μας πραγματοποίησε συνάντηση για να διερευνηθεί η δυνατότητα συνεργασίας των δυο παρατάξεων. Στην πρώτη συνάντηση διαπιστώθηκε η αναγκαιότητα δημιουργίας ενός ενιαίου μετώπου που ασπάζεται τις ίδιες αντιλήψεις για το Δήμο, την κοινωνία κλπ. Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν, πάντα υπό το φως του ήλιου  

Όπως δείχνουν τα πράγματα, και αυτές οι δημοτικές εκλογές θα διεξαχθούν σε ένα ρευστό πολιτικό τοπίο στο Ηράκλειο Αττικής. Ποια είναι η εκτίμησή σας για την εκλογική μάχη του Μαΐου;
Όντως το πολιτικό σκηνικό είναι ρευστό. Οι πολίτες θεωρώ ότι μέσα από την ανατροπή της ζωής τους έχουν αποκτήσει διάκριση και καταλαβαίνουν πια ποιους έχουν απέναντι τους . Η εκτίμηση μου είναι ότι δεν υπάρχουν φαβορί , όλα είναι ανοικτά και πιστεύω ότι οι πολίτες θα μας τιμήσουν με την ψήφο τους.

Σε περίπτωση που δεν είστε στο δεύτερο γύρο των εκλογών θα στηρίζατε κάποιον από τους υπάρχοντες δημοτικούς συνδυασμούς;
Καταρχάς θέλω να σας επισημάνω ότι πιστεύω ακράδαντα ότι  οι πολίτες θα  μας εμπιστευτούν. Οι πολίτες  δεν χρειάζονται καθοδήγηση από κανέναν. Ξέρουν να κρίνουν και θα το διαπιστώσετε στο εκλογικό αποτέλεσμα. Η κρίση μας έκανε φτωχούς αλλά και πιο ώριμους.

Πείτε μας γιατί να σας ψηφίσουν οι πολίτες του Ηρακλείου;
Το τρίπτυχο που υπηρετούμε εμείς είναι η εντιμότητα,  οι νέες ιδέες και η αποτελεσματικότητα. Γεννηθήκαμε στο Ηράκλειο μεγαλώσαμε εδώ και το πονάμε Πιστεύουμε ότι του αξίζει ένα καλύτερο μέλλον. Η κάθοδος μας στοχεύει  στο να δώσουμε μια λύση  πέρα από τις συνηθισμένες. Όλοι σχεδόν μιλούν γα διαχείριση της μιζέριας. Εμείς μιλάμε για αλλαγή νοοτροπίας . Ο Δήμος πραγματικά και στην ουσία του να υπηρετεί τον πολίτη. Τα χρήματα των πολιτών να επιστρέφουν σε αυτούς και να  είναι πραγματικά ανταποδοτικά σε υπηρεσίες. Οι οικονομικά ασθενείς συμπολίτες μας να ενισχύονται με αξιοπρέπεια και σεβασμό. Δεν πιστεύουμε στην διαχείριση της φτώχειας αλλά στην πραγματική αντιμετώπιση της με συγκεκριμένες δράσεις. Διαφάνεια παντού και όχι πολίτες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας. Όλοι οι πολίτες έχουν για μας τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις χωρίς καμία διάκριση σε ημέτερους και μη. Ονειρευόμαστε ένα δήμο δίκαιο, ανθρώπινο δίπλα στον πολίτη. Ονειρευόμαστε μια πόλη πράσινη φιλική στον απλό πολίτη, χωρίς κυκλοφοριακό  χάος στις γειτονιές. Ονειρευόμαστε   την νεολαία ενεργή, με άποψη για την πόλη της. Ονειρευόμαστε  για την Τρίτη ηλικία τα ΚΑΠΗ να είναι πραγματικά κέντρα ανοικτής προστασίας ηλικιωμένων. Ονειρευόμαστε παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς για όλους τους πολίτες, αθλητισμό και πολιτισμό για όλους.   Μαζί με τους πολίτες θα καταφέρουμε να κάνουμε τα όνειρα μας πραγματικότητα γιατί πιστεύουμε ότι εμείς και γνωρίζουμε  και  μπορούμε.  

“Απογοητευτική η Δημοτική Αρχή Βλασσόπουλου”

Φθάνοντας στο τέλος της κουτσουρεμένης δημοτικής τετραετίας ποια είναι η εκτίμησή σας για τη δημοτική αρχή του κ. Βλασσόπουλου. Προς τα που γέρνει η ζυγαριά; Η δημοτική αρχή έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις της και ποια είναι η εικόνα της στους πολίτες.
Η δημοτική αρχή Βλασσόπουλου ήταν απογοητευτική για όλους μας. Απραξία και ανυπαρξία. Ο πολίτης πουθενά σε όλο το Ηράκλειο δεν αισθάνθηκε καν την παρουσία της δημοτικής αρχής Μια δημοτική αρχή απούσα στην καθημερινότητα. Κανείς δεν απαιτούσε να κάνει τα μεγάλα έργα, τα έργα πνοής ενόψει της κρίσεως, αλλά απαιτούσε τουλάχιστον να επιλύει τα προβλήματα καθημερινότητας του πολίτη, καθαριότητα, φωτισμό κ.λ.π. από τα χρήματα που εισπράττει από τους πολίτες , τα ανταποδοτικά τέλη. Και σε αυτό όμως ήταν απούσα, προέβη σε λανθασμένες επιλογές με κόστος οικονομικό για τον Δήμο και τους πολίτες. Πέρα, όμως, από αυτά κατά τη διάρκεια της θητείας της χρησιμοποίησε τη δημοτική επιχείρηση, με λογικές παρελθόντος, κάνοντας ρουσφετολογικές συμβάσεις έργου με αδιαφανείς διαδικασίες, κάνοντας εκδηλώσεις μέσω της επιχείρησης παρακάμπτοντας το δημόσιο λογιστικό, ενέργειες που εμείς κατά κόρον έχουμε καταγγείλει.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ