Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας

Ο Γιάννης Βούρος στον Χ-Τύπο: “Από τα τέλη Ιουνίου εργαζόμαστε εντατικά για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία με ασφάλεια”

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γ. Βούρος μίλησε στον Χ-Τύπο για τις προεργασίες που γίνονται στα σχολεία της πόλης όλο αυτό το διάστημα ώστε η νέα σχολική χρονιά να ξεκινήσει με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια για μαθητές, εκπαιδευτικούς και προσωπικό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Βούρου στον Χ-Τύπο:

“Όλο αυτό το διάστημα, από τα τέλη Ιουνίου που έκλεισαν τα σχολεία έως και σήμερα, σε αγαστή συνεργασία τόσο με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας και Προσχολικής Αγωγής Τάσο Κωνσταντινίδη, όσο και με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Δημήτρη Κανταρέλη, προσπαθήσαμε να εκμεταλλευθούμε κάθε διαθέσιμη ημέρα ώστε τα σχολεία της πόλης μας να είναι καθ’ όλα έτοιμα την 14η Σεπτεμβρίου να υποδεχθούν μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Η τεχνική υπηρεσία του Δήμου μας εργάστηκε και εργάζεται εντατικά με τα μέσα που διαθέτει προς αυτή την κατεύθυνση. Εκτελέστηκαν υδραυλικές εργασίες, βάψιμο αιθουσών, εργασίες σε εξωτερικούς χώρους των σχολείων κλπ.

Θέλω επίσης να υπενθυμίσω πως ως Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας ολοκληρώσαμε σημαντικά έργα σε σχολεία της πόλης  και κατά την διάρκεια του lock down, με ανακατασκευές αύλειων χώρων, τοποθέτηση ηλεκτρικών αναβατορίων ΑΜΕΑ κα.

Σε αυτό το σημείο δε οφείλω να τονίσω πως προχώρα όσο πιο γρήγορα γίνεται, η διαγωνιστική διαδικασία για την πραγματοποίηση εντός των επόμενων μηνών όλων εκείνων των απαραίτητων και ευρείας κλίμακας παρεμβάσεων στις σχολικές μονάδες της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας, συνολικού προϋπολογισμού 500.000 ευρώ περίπου, που ζητά εδώ και πολλά χρόνια η εκπαιδευτική μας κοινότητα. Καταγράψαμε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο σε συνεργασία με τα συμβούλια των σχολικών μας επιτροπών όλα τα αιτήματα των σχολείων μας και μέσω αυτού του μεγάλου έργου θα καταφέρουμε να επιλύσουμε ζητήματα που ταλαιπωρούν για καιρό, διευθυντές, εκπαιδευτικούς και μαθητές.  

Τέλος οφείλουμε ως Δήμος, ως σχολικές κοινότητες αλλά και ως άτομα, να έχουμε ως προμετωπίδα της σκέψης μας την τήρηση των οδηγιών των συναρμόδιων φορέων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας.  Δυστυχώς ο κορωνοϊός είναι ακόμη εδώ, μπορούμε και πρέπει ως κοινωνία να τον νικήσουμε.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ