Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτισμός

Ο Δήμος δημιουργεί παιδική χορωδία

Δημοσιεύθηκε

στις

Μια “κυψέλη πολιτισμού” στο Ηράκλειο

Από τις 5 Δεκεμβρίου ξεκίνησαν οι ακροάσεις για τη παιδική χορωδία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής στο χώρο του 1ου και 8ου Δημοτικού σχολείου Ηρακλείου Αττικής (Σοφίας & Νεότητος) υπό την ευθύνη της κας Άννας Αθανασιάδου.

«Η Δημοτική Αρχή στοχεύοντας στην ουσιαστική ανάπτυξη της πολιτιστικής δραστηριότητας στηρίζει το έργο της παιδικής χορωδίας. Απευθυνόμαστε σε κάθε παιδί που θέλει να διαθέσει τον ελεύθερο χρόνο του σε καλλιτεχνική δημιουργία, να έλθει στη κυψέλη αυτή του πολιτισμού. Σε καιρούς δύσκολους, όπως οι σημερινοί τέτοιοι πολιτιστικοί θεσμοί αποτελούν ανάσα ζωής και συλλογικής δημιουργίας, γι΄αυτό και εμείς είμαστε ενεργοί συμπαραστάτες» δηλώνει με αφορμή την έναρξη την έναρξη ακροάσεων ο  Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, κ. Γιάννης Κεσκινίδης,
Σημειώνεται ότι οι Παιδικές Χορωδίες σε όλο τον κόσμο έχουν επιτελέσει και επιτελούν σημαντικό και καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη και καλλιέργεια μουσικών ταλέντων.
Η κα Αθανασιάδου είναι καθηγήτρια φωνητικής, διπλωματούχος Ανωτέρας Κρατικής Μουσικής Σχολής- Καλλιτέχνης Ακαδημαϊκού Συγκροτήματος και χορωδίας. Πραγματοποίησε σπουδές Μελοδραματικής. Εργάστηκε στην κρατική επαγγελματική χορωδία της Ραδιοφωνικής- Τηλεόρασης της Γεωργίας ως σολίστ. Έλαβε μέρος σε συναυλίες ως solo soprano ερμηνεύοντας έργα μεγάλων συνθετών. Συνεργάστηκε με την επαγγελματική χορωδία “Fons Musicals” του Κωστή Κωνσταντάρα με εμφανίσεις στο Ηρώδειο και στο Μέγαρο Μουσικής. Από το 2002 μέχρι σήμερα εργάζεται στη Μικτή Χορωδία και από τον Απρίλιο του 2011 έχει αναλάβει την ώρα Μουσικής- Ψυχαγωγίας στα δύο τμήματα των Α’ ΚΑΠΗ του Δήμου μας.
Περισσότερες πληροφορίες: 213-2000221

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ