Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτισμός

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Νέα Ιωνία τίμησε το Γιώργο Λουκά

Toν μεγάλο Ιωνιώτη τραγουδιστή Γιώργο Λουκά, γνωστό και ως τροβαδούρο της Αθήνας, τίμησε ο Δήμος Νέας Ιωνίας σε μια συγκινητική και νοσταλγική εκδήλωση που διοργανώθηκε πριν λίγες ημέρες στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου. Μέσα σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα η Αντιδήμαρχος κα Όλγα Κατημερτζή διάβασε το βιογραφικό του Γιώργου Λουκά που μετράει αρκετές δεκαετίες πορείας στο καλλιτεχνικό στερέωμα συνεργαζόμενος όλα τα μεγάλα ονόματα της εποχής του.

Την τιμητική πλακέτα στον καλλιτέχνη παρέδωσε ο Δήμαρχος της πόλης, κ. Ηρακλής Γκότσης. Ιδιαίτερα συγκινημένος ήταν ο Γιώργος Λουκάς που ευχαρίστησε θερμά το Δήμο, το Δήμαρχο και ολόκληρο το Δημοτικό Συμβούλιο για την τιμή που του έγινε. Ένα μεγάλο ευχαριστώ, όμως, είπε και στους πολίτες που βρέθηκαν στο Συνεδριακό Κέντρο γεμίζοντας κάθε του γωνία. “Με τιμά ο Δήμος όπου επί 77 χρόνια ανελλιπώς κατοικώ και θα κατοικώ εως το τέλος της ζωής μου. Ήρθα πολύ μικρός από τη γενέτειρα μου το ωραίο Καστελόριζο, αλλά η Νέα Ιωνία είναι η δεύτερη μου πατρίδα και παντοτινή. Εδώ πήγα 1η Δημοτικού, εδώ πήγα στο Γυμνάσιο. Εδώ αναπτύχθηκα εμπορικά-καλλιτεχνικά και δεν έλειψα ούτε στιγμή” είπε δείχνοντας τη μεγάλη του αγάπη για τη Νέα Ιωνία. Πριν ξεκινήσει το καλλιτεχνικό του πρόγραμμα ο Γιώργος Λουκάς θέησε να ευχαριστήσει θερμά κάποιους καλούς φίλους και συνεργάτες που βρέθηκαν στην αίθουσα όπως τον Γιώργο Κουλαξίζη και την ανιψιά του Δέσποινα, τον ηθοποιό Αλμπέρτο Εσκενάζη , το βιομήχανο και παιδικό του φίλο Λιμπαρετ Τζιρακιάν, τους Γιώργο Τσαούσογλου και Δημήτριο Λαγουδάκη αλλά και την κα Κατημερτζή που είχε την ιδέα για να γίνει αυτή η εκδήλωση.

Στη συνέχεια ο αειθαλής καλλιτέχνης πήρε το μικρόφωνο και τραγούδησε αρχικά παλιά και αγαπημένα τραγούδια, (όπως “Σ’ Αγαπω γιατί είσαι Ωραία” , “Όπου Γιώργος και Μάλαμα” , “Τι τα θέλεις τα λεφτά”) με τη συνοδεία στο αρμόνιο του μαέστρου Σπύρου Μπρίφα, ταξιδεύοντας το κοινό σε άλλες πιο ρομαντικές εποχές. Το πρόγραμμα πλαισίωσε και ο γνωστός showman και μίμος Γιάννης Μπουρνέλης. Η εκδήλωση έκλεισε με τον Γιώργο Λουκά να τραγουδάει σατιρικές μαντινάδες και καλαματιανά. Μετά το τέλος της παρατέθηκε δεξίωση προς τιμην του κόσμου που βρέθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο.   

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ