Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτισμός

Νησιώτικο γλέντι στη Μεταμόρφωση

Δημοσιεύθηκε

στις

Απόδοση τιμών στον αείμνηστο Γιάννη Ματζουράνη

Για πρώτη φορά στα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου Μεταμόρφωσης, Πολιτιστικός Σύλλογος κατόρθωσε να συγκεντρώσει 2.000 περίπου άτομα στην εκδήλωση της 1ης Οκτωβρίου που έγινε στην πλατεία Σωτήρος Μεταμόρφωσης.

Σε αγαστή συνεργασία με το Δήμο Μεταμόρφωσης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Θάλασσα και Παράδοση» τίμησε την μνήμη του αξέχαστου Γιάννη Μαντζουράνη (ποιητή, λαογράφο, συγγραφέα, δημοσιογράφο και εκ των πρωτοπόρων παρουσιαστών της νησιώτικης παράδοσης στα Μ.Μ.Ε).
Εκ μέρους του Δημοτικής Αρχής και του Συλλόγου «Θάλασσα και Παράδοση», υποδέχθηκε τους καλεσμένους η κα Χαρά Κοντοσώρου (Φιλόλογος και Δημοτική Σύμβουλος). Κατόπιν πήρε το λόγο για ένα σύντομο χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Βασίλης Μέτος
Μετά την προβολή του βιογραφικού του Γιάννη Μαντζουράνη, μέσω πλούσιου οπτικοαουστικού υλικού, τον λόγο πήραν οι κ.κ. Άννα Μπαρδάνη (ποιήτρια-λογοτέχνης), Θεολόγος Καστρινέλλης (εκπαιδευτικός), Τασία Δεουδέ (γεωπόνος-εκπαιδευτικός), Γιώργος Τζανετής (τέως πρόεδρος εφετών) οι οποίοι με τον δικό τους τρόπο έκαναν γνωστό στο κοινό το έργο καθώς και την ανιδιοτελή προσφορά του Γιάννη Μαντζουράνη στον πολιτισμό της πατρίδας μας.
Ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης, κ. Μιλτιάδης Ι. Καρπέτας, απένειμε τιμητική πλακέτα στην οικογένεια του Γιάννη Μαντζουράνη και εξήρε την προσφορά του Συλλόγου  «Θάλασσα και Παράδοση» στα πολιτιστικά δρώμενα της Μεταμόρφωσης.
Ακολούθησαν τα χορευτικά τμήματα των συλλόγων Αιγαία και Πάτμου σε νησιώτικους χορούς. Κι ενώ είχε ήδη αρχίσει  η δωρεάν διανομή σε σαρδέλα και ρακί για τους παρευρισκόμενους, την σκυτάλη πήρε η νησιώτικη μουσική παράδοση.
Οι κορυφαίου ερμηνευτές του χώρου όπως ο Βαγγέλης Κονιτόπουλος, η Ελένη Λεγάκη, η Λέτα Κορρέ, η Μαρία Σκουλά, η Μαρία Αναματερού, η Ιωάννα Λεγάκη, ο Αντώνης Γαμπιεράκης και η Σουλτάνα Πολυκρέτη παρέσυραν τον κόσμο σε ένα πρωτογενές γλέντι που διήρκησε έως τις 2 τα ξημερώματα.
Έπαιξαν οι μουσικοί: Στάθης Κουκουλάρης, Πολυχρόνης Κορρές, Νίκος Ευβοιώτης και Θεολόγος Μιχελής (Βιολιά), Αντώνης Γαμπιεράκης (Λύρα), Λευτέρης Μπαφαλούκος
Νικηφόρος Κορρές (Λαούτα) και Δημήτρης Λεγάκης (κιθάρα)
Αξίζει να υπογραμμιστεί πως όλοι οι μουσικοί και τραγουδιστές της βραδιάς συμμετείχαν αφιλοκερδώς.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, πέρα από το Δήμαρχο, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, κ. Απόστολος Κακλαμάνης ο Περιφερειακός Σύμβουλος, κ. Γιώργος Καννελάκης Γιώργος, το Δημοτικό Συμβούλιο Μεταμόρφωσης, πολλοί Πολιτιστικοί και μη Σύλλογοι του Δήμου καθώς και πλήθος ανθρώπων κάθε ηλικίας
Τους χορηγούς της εκδήλωσης ευχαρίστησε ο κ. Μέτος, ο οποίος έδωσε ιδιαίτερες ευχαριστίες στο Δημοτική Αρχή, το εργατοτεχνικό προσωπικό της Υπηρεσίας Καθαριότητας, τους φίλους που βοήθησαν στη συλλογή υλικού και πληροφοριών για τον Γιάννη Μαντζουράνη και τέλος στον Παντελή Σούλη ο οποίος επιμελήθηκε της προβολής όλου του οπτικοαουστικού υλικού καθώς και της εξ ολοκλήρου τηλεοπτικής καταγραφής της εκδήλωσης.

 
 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ