Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτισμός

“Ζωγράφοι σε Δράση για τα Παιδιά”

Δημοσιεύθηκε

στις

Ομαδική έκθεση ζωγραφικής στη Νέα Ιωνία

Τα μέλη της εθελοντικής Κίνηση “ΖΩΓΡΑΦΟΙ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ», μέσα στα πλαίσια των δραστηριότητών τους, αποφάσισαν να κάνουν μια ανοικτή πρόσκληση σε όποιον επιθυμεί να ενταχθεί στην κοινή τους προσπάθεια.
Σκέφτηκαν λοιπόν για τον σκοπό αυτό έναν πρωτότυπο τρόπο: τη διοργάνωση μιας ομαδικής έκθεσης, στις 15 και 16 Οκτωβρίου στο Παναιτώλιο της Νέας Ιωνίας (ώρες 11.00-22.00), προσκαλώντας και άλλους ζωγράφους να συμμετάσχουν σ΄ αυτήν με  έργα τους. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν στις 14 Οκτωβρίου  και ώρα 19.00.

Λίγα λόγια για την Κίνηση
Οι «ΖΩΓΡΑΦΟΙ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ», είναι μια εθελοντική κίνηση που ξεκίνησε στα πλαίσια ενός project. Tην ομάδα αποτελούν επαγγελματίες και ερασιτέχνες ζωγράφοι, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που με τα πινέλα τους στόχο έχουν να σκορπίσουν χαρά σε παιδιά που ζουν σε ιδρύματα, στέγες ανηλίκων, σχολεία, νοσοκομεία κ.ά., φιλοτεχνώντας έργα για τους χώρους και τα δωμάτια τους. Τους ενδιαφέρει η επαφή με τα παιδιά και η τέχνη ως δράση.
Οι πρώτες δραστηριότητές τους άρχισαν το 2010 και συνεχίζονται από τότε με όλο και μεγαλύτερο ενθουσιασμό σε διάφορα ιδρύματα, όπως στις στέγες ανηλίκων Περισσού και Πειραιά, καθώς και στη μονάδα φιλοξενίας ανηλίκων προσφύγων στην Αγιάσο Λέσβου. Στα ιδρύματα αυτά, οι καλλιτέχνες έφτιαξαν πίνακες για τα δωμάτια και τους κοινόχρηστους χώρους, ενώ στον Περισσό έκαναν και την πρώτη τους τοιχογραφία. Κάθε φορά η παράδοση των έργων γίνεται από τους ίδιους τους καλλιτέχνες και ακολουθεί εκδήλωση, που περιλαμβάνει face painting, ζωγραφική μαζί με τα παιδιά, αφήγηση παραμυθιού, μουσική, παιχνίδια με εμψυχωτές ή κουκλοθέατρο, καθώς υπάρχει συνεργασία και με άλλες εθελοντικές ομάδες.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ