Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτισμός

Άλιμος

Δημοσιεύθηκε

στις

Κρητικό γλέντι στα “Καζανέματα”

Παρουσία πάρα πολύ κόσμου πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 1 Οκτωβρίου τα «Καζανέματα 2011», στο Πνευματικό Κέντρο Κυθηρίων, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κρητών Αλίμου «Ο Καζαντζάκης».
Τη βραδιά ομόρφυνε η παραδοσιακή κρητική λύρα και τα τραγούδια από το συγκρότημα του Αντώνη Κεχαγιαδάκη, ενώ εντυπωσίασε το χορευτικό συγκρότημα του Χορευτικού Λαογραφικού Ομίλου «Στησίχορος» με επικεφαλής τον Λευτέρη Κορναράκη.

Η ρακί έρεε άφθονη όλο το βράδυ, όπως και το κρασί, ενώ πάνω στα τραπέζια υπήρχαν οι παραδοσιακές κρητικές γεύσεις όπως κρητικό πιλάφι με γίδα.
Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αλίμου, κ. Θάνος Ορφανός τόνισε: «Αισθάνομαι χαρά και ευγνωμοσύνη που και εφέτος έχω την δυνατότητα να πάρω μέρος στην ξεχωριστή γιορτή σας, τα «Καζανέματα»! Χαρά, γιατί ο δικός σας τρόπος, που είναι μοναδικός σε όλη την Ελλάδα, ξέρει να στήνει γιορτές και να μας μεταφέρει νοερά στην γενέτειρα του Βενιζέλου, στον ίσκιο του Ψηλορείτη.Ευγνωμοσύνη, γιατί αποτελείτε ένα ζωντανό και άκρως προοδευτικό κομμάτι και του Αλίμου.
Σαν Δήμαρχος αυτής της πόλης, είναι κάτι που αναγνωρίζω.
Και σας ευχαριστώ γι΄ αυτό! Η γιορτή σας έχει γίνει πλέον θεσμός.
Την περιμένουμε κάθε χρόνο, για να έλθουμε να απολαύσουμε τα καλά που ο πρόεδρος Γιάννης Ανδριανάκης και οι συνεργάτες του μας έχουν ετοιμάσει».

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ