Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτισμός

Μια επίκαιρη παράσταση από τη Θεατρική Ομάδα Ενηλίκων του Δήμου

Δημοσιεύθηκε

στις

«Το μεγάλο μας τσίρκο» στο Μαρούσι

Το ιστορικό έργο “Το μεγάλο μας τσίρκο” με πρωταγωνιστές τους συμμετέχοντες στο θεατρικό τμήμα ενηλίκων του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου ανέβηκε το διήμερο 18 και 19 Ιουνίου στην πλατεία Ηρώων. Ανάμεσα στο πλήθος των θεατών, τη θεατρική παράσταση παρακολούθησε και ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πατούλης, χειροκροτώντας τον πολυπληθή ερασιτεχνικό θίασο επί σκηνής, σε μία πρωτόγνωρη παράσταση για τα χρονικά της πόλης του Αμαρουσίου.

Το σημαντικό αυτό θεατρικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη που διατρέχει την ελληνική ιστορία μέχρι την εποχή του Πολυτεχνείου και λογοκρίθηκε όταν πρωτοπαίχτηκε το 1973, έρχεται σήμερα, περίπου 40 χρόνια μετά, να είναι το ίδιο επίκαιρο και πικρό καθώς η ιστορική συγκυρία για τη χώρα μας είναι εξίσου δυσμενής. Ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί στον ανοικτό χώρο της πλατείας δίπλα στη Δημοτική Πινακοθήκη, καταχειροκρότησε όλους τους συντελεστές του έργου που ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του πρόσφατα εκλιπόντος μεγάλου Έλληνα θεατρικού συγγραφέα. Στο τέλος της παράστασης, ο δάσκαλος της θεατρικής ομάδας και σκηνοθέτης της παράστασης, κ. Αντώνης Περπινιάς, ευχαρίστησε το Δήμαρχο Αμαρουσίου που έδωσε και φέτος τη δυνατότητα στους δημότες να εκφραστούν και να δημιουργήσουν.

Επίσης, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού κ. Νικόλαο  Πέππα, όλους τους συντελεστές της παράστασης για τη συμμετοχή τους αλλά και όλον τον κόσμο για την παρουσία του στη θεατρική βραδιά. Μιλώντας για τη φετινή θεατρική ομάδα ενηλίκων του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού ο κ. Περπινιάς, ανέφερε ότι φέτος είχε την τύχη να έχει πλαισιωθεί από 50 άτομα που με αφετηρία την αγάπη για το θέατρο, μέσα από συλλογική προσπάθεια, κατάφεραν να συνεργαστούν και να παρουσιάσουν το έργο που αφύπνισε το λαό το 1973. Την παράσταση παρακολούθησαν, επίσης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Δημοτικής Αστυνομίας, κ. Σπύρος Σταθούλης, ο Πρόεδρος του Κ.Α.Π.Η Δήμου Αμαρουσίου, κ. Δημήτρης Καμπούκος, και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ