Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτισμός

Εκδήλωση στη Μεταμόρφωση για τους Οδυσσέα Ελύτη και Νίκο Γκάτσο

Δημοσιεύθηκε

στις

“Διαφήμισαν τον τόπο

μας με τον καλύτερο τρόπο”

Υπό την αιγίδα του Δήμου Μεταμόρφωσης πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Μαΐου, στην κατάμεστη αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου της Πόλης, μουσικοποιητική εκδήλωση-αφιέρωμα στους ποιητές μας Οδυσσέα Ελύτη και Νίκο Γκάτσο για τα 100 χρόνια από τη γέννησή τους.

Η ιδέα για την αφιερωματική εκδήλωση γεννήθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από τη γέννηση δύο ανθρώπων, που, όπως επισήμανε στην παρουσίαση της η συντονίστρια και Δημοτική Σύμβουλος κα Χαρά Κοντοσώρου “προσέφεραν στο νεότερο πολιτισμό μας τη διάκριση. Κατάφεραν να διαφημίσουν τον τόπο μας με τον καλύτερο τρόπο. Αυτόν που ανέκαθεν συνδεόταν με την Ελλάδα: την πνευματική δραστηριότητα, την έκφραση, το λυρισμό”.
Την εκδήλωση πλαισίωσαν η χορωδία των Κ.Α.Π.Η. και η Νεανική – Παιδική Χορωδία του Δήμου Μεταμόρφωσης που απέδωσαν μελοποιημένα ποιήματα των τιμώμενων ποιητών υπό τη διεύθυνση του κου Καριώτη, οι καταξιωμένοι ποιητές κ. Βασίλης Ρούβαλης και κ. Γιάννης Αντιόχου, καθώς και ο διακεκριμένος συγγραφέας κ. Βασίλης Γκουρογιάννης.  Αποσπάσματα από την ποίηση του Ο. Ελύτη & Ν. Γκάτσου απήγγειλαν οι ηθοποιοί κ. Χρήστος Φωτίδης και κ. Βάσια Βαλκανιώτη. Την βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης κ. Μιλτιάδης Καρπέτας, οι Βουλευτές Β’ Αθήνας κ.κ. Κώστας Γείτονας και Απόστολος Κακλαμάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αττικής κ. Μανιάτης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Κανελλάκης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι διαφόρων τοπικών φορέων και δεκάδες πολιτών. Παράλληλα με την μουσικοποιητική εκδήλωση στο χώρο λειτουργούσε και κινητή Έκθεση – Αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου νομπελίστα ποιητή.  Σε αυτή περιλαμβάνονται ταμπλό με εργοβιογραφικά στοιχεία, εξώφυλλα βιβλίων, φωτογραφικό και αρχειακό υλικό για τη ζωή και το έργο του. 
 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ