Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτισμός

Μικτή Χορωδία Δήμου Νέας Ιωνίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Κέρδισε το χειροκρότημα

στην 8η Χορωδιακή Συνάντηση

Η Μικτή Χορωδία του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΟΠΑΝ) του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, έλαβε μέρος στην 8η Χορωδιακή Συνάντηση στο Δήμο Νίκαιας Αγίου Ιωάννη Ρέντη, με διοργανωτή τη Μικρασιατική Χορωδία Νίκαιας, το Σάββατο 14 Μαΐου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου.

Στην εκδήλωση έλαβαν επίσης μέρος τα πολυφωνικά συγκροτήματα: Χορωδία Διονύσου και Χορωδία Δήμου Παλλήνης. Η Χορωδία του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής ερμήνευσε τα τραγούδια: “TOURDION bei Pierre Attaingnant”, “ΕΧΕ ΓΕΙΑ, ΠΑΝΑΓΙΑ” από την αστική παράδοση της Κωνσταντινούπολης, “ΔΕ ΣΕ ΘΕΛΩ ΠΙΑ” από την αστική παράδοση της Μικράς Ασίας, “ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΤΩ ΣΤΟΝ ΚΑΜΠΟ” του Μάνου Χατζιδάκι, “ΑΝΑΜΠΕΛ” του Σταύρου Ξαρχάκου, “Ο ΚΑΪΚΤΣΗΣ” του Απόστολου Χατζηχρήστου, “BEKLEDIM DE GELMEDIN” από την κοινή ελληνο-τουρκική λαϊκή παράδοση. Η χορωδιακή επεξεργασία (πλην του 1ου τραγουδιού) έγινε από Μαέστρο-Συνθέτη κ. Στάθη Ουλκέρογλου που διηύθυνε στην εκδήλωση τη Μικτή Χορωδία η οποία καταχειροκροτήθηκε από το πολυπληθές ακροατήριο.

 

• Λίγα λόγια για τη Μικτή Χορωδία
Η Μικτή Χορωδία του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής λειτουργεί από το 1980. Στο ρεπερτόριό της περιλαμβάνει επιλεγμένα έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών σε όλα τα είδη της μουσικής (κλασσικά χορωδιακά έργα και διασκευές ελαφρών και δημοτικών τραγουδιών).
Οι δραστηριότητες της χορωδίας κατά τα 25 χρόνια λειτουργίας της ήταν πολλαπλές. Εκατοντάδες συναυλίες και συμμετοχές σε πανελλήνια και διεθνή χορωδιακά φεστιβάλ στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό (Βουλγαρία, Κύπρος).
Τα τελευταία 13 χρόνια έχει διοργανώσει ισάριθμα χορωδιακά Φεστιβάλ με μεγάλη επιτυχία, με τη συμμετοχή πολλών ελληνικών και ξένων χορωδιών, προσπαθώντας να συμβάλλει στη διάδοση της χορωδιακής ιδέας και της πολιτιστικής ανάπτυξης της χώρας μας.
Από το Φεβρουάριο του 2005, διευθυντής της χορωδίας είναι ο συνθέτης καθηγητής Ανώτερων Θεωρητικών, Καλλιτεχνικός Διευθυντής Ωδείων και Γενικός Γραμματέας του Πανελλήνιου Συλλόγου Διευθυντών Χορωδιακών και Οργανικών Συνόλων, κ. Στάθης Ουλκέρογλου.

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ