Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτισμός

Μια κωμωδία με επίκαιρο παιδαγωγικό μήνυμα

Δημοσιεύθηκε

στις

Το έργο “Ηλίθιοι” ανεβάζει η Σχολή “Άγιος Ιωσήφ”

Η Ελληνογαλλική Σχολή «Άγιος Ιωσήφ» Πεύκης, στο πλαίσιο του θεατρικού προγράμματος «Διδασκαλία» που έχει θεσμοθετήσει εδώ και χρόνια, παρουσιάζει, σε συνεργασία με το Δήμο Πεύκης, τη θεατρική διασκευή του έργου του Νιλ Σάιμον «Ηλίθιοι».

Πρόκειται για μια πολύ σοφή(!) κωμωδία: Σε ένα χωριό της Ρωσίας οι κάτοικοι είναι ηλίθιοι εξαιτίας μιας κατάρας που έχει ρίξει πάνω τους ένας σκληρός τύραννος. Ένας δάσκαλος όμως θα καταφέρει να σπάσει την κατάρα με την «επίπονη και επίμονη μέθοδο της εκπαίδευσης»! Θα τους διδάξει ότι «η ηλιθιότητα του χωριού δεν είναι παρά αποτέλεσμα της ενοχής, του φόβου και της υποταγής σ’ έναν τύραννο!». Το παιδαγωγικό μήνυμα του έργου δε θα μπορούσε να είναι πιο επίκαιρο: δυστυχώς ανακαλύπτουμε ολοένα και συχνότερα πως είμαστε θύματα της «κατάρας» των  προλήψεων και της προπαγάνδας κάθε είδους. Ας ελπίσουμε πως θα συνειδητοποιήσουμε, όπως ο ήρωας του έργου μας, πως μόνο η Παιδεία και η Αγάπη συνιστούν τη θωράκισή μας απέναντι σε κάθε έναν που έχει συμφέρον να μας κάνει «ηλίθιους».
Θα δοθούν 4 παραστάσεις: Τρίτη 3 Μαΐου 2011 (πρωί, 11.00-13.00 και απόγευμα, 8.30-10.30) και Τετάρτη 4 Μαΐου 2011 (πρωί, 11.00-13.00 και απόγευμα, 8.30-10.30). Η παράσταση θα ανοίξει και το Φεστιβάλ Παιδιού του Δήμου Πεύκης την Παρασκευή 27 Μαΐου.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ