Ελάτε στην παρέα μας

Πεντέλης

Φεστιβάλ Πεντελικού Όρους: Στο Μέγαρο της Δούκισσας Πλακεντίας συνεχίζονται οι εκδηλώσεις

Δημοσιεύθηκε

στις

Μετά την πρώτη επιτυχημένη εβδομάδα του και τις δύο μαγευτικές παραστάσεις στο Αρχαίο Λατομείο Πεντέλης, το 1ο Φεστιβάλ Πεντελικού Όρους, συνεχίζεται για δεύτερη εβδομάδα στο Μέγαρο της Δούκισσας Πλακεντίας.

Συγκεκριμένα τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου και ώρα 8 μ.μ. στο Μέγαρο Δούκισσας Πλακεντίας θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια των παράλληλων εκθέσεων:

• «Σμίλη και Μνήμη. Η συμβολή της μαρμαροτεχνίας στην αναστήλωση των μνημείων», Έκθεση Φωτογραφίας της Υπηρεσίας Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης. Το μάρμαρο και οι μαρμαροτεχνίτες, είναι συνυφασμένες με την άυλη κληρονομιά του Πεντελικού μας Όρους. Κεντρικός πυρήνας της έκθεσης είναι η έκθεση φωτογραφίας από τα έργα αναστήλωσης στην Ακρόπολη.

• «Ψηφίδες Ψαλτικής Τέχνης», Διαδραστική Βυζαντινή έκθεση της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος (ΟΜ.Σ.Ι.Ε.). Η «Βυζαντινή» Πεντέλη των ιστορικών μοναστηριών και αγιασμάτων, των θρύλων και των παραδόσεων, το μεγάλο βυζαντινό τοπόσημο της Αττικής γης, φιλοξενεί σε συνδιοργάνωση με την Ομοσπονδία Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος μια εβδομάδα εκδηλώσεων με επίκεντρο το μακραίωνο και διαχρονικό διάλογο της βυζαντινής μουσικής – ψαλτικής τέχνης με την μουσική παράδοση της Ρωμιοσύνης και του Γένους, όπως αυτός διαχρονικά υφάνθηκε στα στημόνια των αλησμόνητων πατρίδων.

Στη συνέχεια θα παρουσιασθεί η Μουσική Παράσταση για τη Σμύρνη «Το Σπίτι μου στο Αϊβαλί», με την επιμέλεια της ΟΜ.Σ.Ι.Ε. και με τραγούδια που αναφέρονται στη Σμύρνη από τους ψάλτες και τραγουδιστές Χάρη Συμεωνίδη και Γρηγόρη Κακούρη. Θα ακολουθήσει ένα πρόγραμμα με υπέροχους βυζαντινούς ύμνους, από τη Χορωδία «Εν Ψαλτηρίω» σε Διεύθυνση του Κωνσταντίνου Φωτόπουλου.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ