Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτισμός

Ραντεβού τον Οκτώβριο

Δημοσιεύθηκε

στις


Η 8η και τελευταία για αυτή τη χρονιά συνάντηση της Παιδικής Λέσχης Ανάγνωσης  έγινε στη Βιβλιοθήκη του Δήμου Ηρακλείου Αττική για παιδιά 6 – 8 ετών, με μαθητές Α’, Β’ & Γ’ τάξεων και συντονίστρια την εθελόντρια εκπαιδευτικό κα Ελένη Σαμούρη.

Η συνάντηση της Λέσχης, με σκοπό να εισάγει τα παιδιά σε καλοκαιρινά θέματα, ήταν αφιερωμένη στη θάλασσα και τα πλάσματά της. Η κα Σαμούρη διάβασε στα παιδιά το  βιβλίο «Ο μαύρος κότσυφας κι ο άσπρος γλάρος», μια ιστορία για τη διαφορετικότητα με κείμενα και εικονογράφηση της Κίτυ Κρόουθερ που εκτυλίσσεται στη θάλασσα.

Στη συνέχεια, τα παιδιά της κάθε ομάδας έφτιαξαν ένα μεγάλο κολάζ για τη θάλασσα και τους θησαυρούς της, ενώ παράλληλα άκουγαν τραγούδια με θαλασσινά θέματα και τραγούδησαν το «Γλάρο» του Μ. Χατζιδάκι. Στο τέλος της συνάντησης, οι μαθητές πήραν την περίληψη της ιστορίας σε φωτοτυπημένο έντυπο που είχε ετοιμάσει η κα Σαμούρη και διάλεξαν βιβλία για να δανειστούν και να διαβάσουν στο σπίτι.

Η Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης ανανεώνει το ραντεβού με τους μικρούς της φίλους για τον Οκτώβριο που θα ξεκινήσει εκ νέου τις συναντήσεις της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ