Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

Παρουσίαση βιβλίου της Έφης Μιχάλαρου στην Πινακοθήκη Γ. Βογιατζόγλου

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Πινακοθήκη Γ. Βογιατζόγλου και οι εκδόσεις dreamideamachine.publications, σας προσκαλούν το Σάββατο 6 Μαΐου 2023, στις 12:00 στην Παρουσίαση του Δεύτερου Βιβλίου της Δημοσιογράφου – Κριτικού Τέχνης & Επιμελήτριας Εκθέσεων Έφης Μιχάλαρου, “σε α’ ενικό & β’ πληθυντικό ΙΙ”, που εμπεριέχει: 25 συνεντεύξεις καλλιτεχνών, αρχιτεκτόνων και εκπροσώπων θεσμών, στην Πινακοθήκη Βογιατζόγλου.

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι:
Χρίστος Χριστοφής, Συλλέκτης
Παναγιώτης Ράππας, Σκηνοθέτης-Ζωγράφος

Μετά την μεγάλη επιτυχία που συμπλήρωσε το πρώτο βιβλίο “σε α’ ενικό & β’ πληθυντικό” που εκδόθηκε τον Οκτώβριο του 2018 και εξαντλήθηκε σε διάστημα εννέα μηνών, αντί για επανέκδοση δημιουργήθηκε το δεύτερο “σε α’ ενικό & β’ πληθυντικό ΙΙ”, αφού μέσα σε αυτά τα 30 χρόνια που εργάζεται η Έφη Μιχάλαρου στο χώρο της Τέχνης, έχει στο Αρχείο της πάνω από 200 συνεντεύξεις.

Ενώ στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της είναι η Συνέντευξη – Πορτρέτο, υπάρχει ένας εννοιολογικός άξονας, πάνω στον οποίο βασίζονται και τα δύο βιβλία της. Αυτό που την ενδιαφέρει πέρα από το να ξετυλίξει το νήμα της ζωής και του έργου των συνεντευξιαζόμενών της, είναι να συνδιαλεχθεί μαζί τους πάνω στα μεγάλα θέματα που ταλανίζουν την Τέχνη και τους Ανθρώπους της, αλλά και την σύγχρονη κοινωνία. Έτσι θέτει κοινά ερωτήματα γύρω από: την Κρίση, την Μετανάστευση, το Τραύμα, αλλά και Πανδημία, με στόχο όχι να πάρει κοινές απαντήσεις, αλλά να αφουγκραστεί και να μοιραστεί τις αγωνίες, τα όνειρα και τις επιθυμίες των ανθρώπων που έχει απέναντί της.

Δημοσιευμένες & Αδημοσίευτες συνεντεύξεις παρουσιάστηκαν στο πρώτο της βιβλίο ‘’σε α’ ενικό & β’ πληθυντικό’’ από την πρώτη συνέντευξη με τον Ζωγράφο: Νίκο Χατζηκυριάκο-Γκίκα, στην Εφημερίδα ‘’Καθημερινή’’ και το Ένθετο ‘’Επτά Ημέρες’’ το 1993, μέχρι την γενιά του ’80 και τον Γιώργο Λάππα. Αυτό το δεύτερο, καινούριο βιβλίο ‘’σε α’ ενικό & β’ πληθυντικό ΙΙ’’ χρονικά εκτείνεται από τον Τάκη και την γενιά του ’60 μέχρι την δική της γενιά.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ: (2000-2021)

Χλόη Ακριθάκη, Αλέξης Βερούκας, Νίκος Γραικός, Χριστίνα Δημητριάδη, Μαίρη Ζυγούρη, Γιάννης Θεοδωρόπουλος, Θεόδουλος, Στράτος Καλαφάτης, Αλέξανδρος Μαγκανιώτης, Μάρω Μιχαλακάκου, Χρήστος Παπούλιας, Άρτεμις Ποταμιάνου, Παναγιώτης Ράππας, Βασίλης Σαλπιστής, Ιφιγένεια Σδούκου, Τάκης, Νίκος Τρανός, Γιώργος Χαρβαλιάς, Πάνος Χαραλάμπους, Μανταλίνα Ψωμά, Ricardo Brey, Johanna Kamm, Andres Serrano, Jeff Koons και Hala Warde.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ