Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτισμός

Ο Καραγκιόζης βρήκε στέγη στον Ιωνικό Σύνδεσμο (photos)

Δημοσιεύθηκε

στις


Συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία η Έκθεση Θεάτρου Σκιών στον εκθεσιακό χώρο του Ιωνικού Συνδέσμου (Τσουρουκτσόγλου 1 & Ηρακλείου 251, Νέα Ιωνία), με γενικό τίτλο: «Οι σκιές του χτες στο φως του σήμερα», αφιερωμένη στον εορτασμό των 90 χρόνων συνεχούς δράσης του Πανελλήνιου Σωματείου Θεάτρου Σκιών και της 28ης Μαρτίου – Παγκόσμιας Μέρας Θεάτρου Σκιών. Μεγάλος αριθμός επισκεπτών επισκέπτεται την έκθεση και την Τετάρτη 25 Μαρτίου παρακολούθησε την προγραμματισμένη παράσταση – αφιέρωμα με το ηρωικό έργο: «H Κρεμάλα του Πατριάρχη», από το Θέατρο Σκιών του Νίκου Αλεφραγκή.

Παράλληλα μαθητές από τα σχολεία της Νέας Ιωνίας, επισκέπτονται την Έκθεση, παρακολουθούν οπτικοακουστικό υλικό σχετικό με την ιστορία του Θεάτρου Σκιών, συνομιλούν με καραγκιοζοπαίκτες και έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την τέχνη του Θεάτρου Σκιών. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 8 Απριλίου 2015 ενώ συνεχίζονται και παράλληλες εκδηλώσεις.


Πρόγραμμα
Το Σάββατο 28 Μαρτίου: Παγκόσμια μέρα Θεάτρου Σκιών: Ώρα 7:30 μ. μ.
Η παράσταση: «Ο Θρίαμβος του Καραγκιόζη», από το Θέατρο Σκιών του Αντώνη Παντιώρα.
(Είσοδος ελεύθερη)

Και την Τετάρτη 1 Απριλίου: Ώρα 7:00 μ.μ.
Συνομιλία με ένα σκηνοθέτη!
Λευτέρης Ξανθόπουλος: “Που το πάει  ο Καραγκιόζης”
Προβολή Ντοκιμαντέρ της εκπομπής «Παρασκήνιο» της ΕΤ-1. Μιλούν τρεις από τους νεότερους καραγκιοζοπαίχτες: Ο Άθως Δανέλλης, ο Τάσος Κώνστας και ο Πάνος Καπετανίδης, μαζί με τις φιγούρες τους. Στη μνήμη του μάστορα καραγκιοζοπαίχτη Βάγγου Κορφιάτη.
Παραγωγή: CINETIC. Σκηνοθεσία-σενάριο: Λευτέρης Ξανθόπουλος. Μοντάζ: Σπύρος Τσιφτσής. Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Δασκαλοθανάσης. Ηχοληψία: Δημήτρης Βασιλειάδης. Βοηθός Σκηνοθέτη: Κώστας Γεραλής.
Είσοδος ελεύθερη.

Υπό την αιγίδα του Δήμου Νέας Ιωνίας

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ