Ελάτε στην παρέα μας

Περιστερίου

Ο Δήμος Περιστερίου τίμησε την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής (photos)

Δημοσιεύθηκε

στις


Μ’ ένα τριήμερο αφιέρωμα, το Δημοτικό Ωδείο Περιστερίου τίμησε την Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής, που γιορτάζεται σ’ όλη την Ευρώπη συμβολικά την 21η Ιουνίου, ημέρα που ξεκινάει το θερινό ηλιοστάσιο.
Ανοίγοντας τις εκδηλώσεις η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μαίρη Τσιώτα – Μάρκου αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η γιορτή της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής αποτελεί πλέον καθιερωμένο θεσμό στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου μας.
Ταυτόχρονα, έδωσε συγχαρητήρια στους μαθητές και καθηγητές και την  Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Δημοτικού Ωδείου Περιστερίου Ελένη Χείλαρη για το σημαντικό πολιτιστικό έργο που επιτελούν για την πόλη του Περιστερίου.
Το Σάββατο 21 Ιουνίου στον πεζόδρομο της Εθνικής Αντιστάσεως, η ορχήστρα του μοντέρνου τμήματος του  Δημοτικού Ωδείου, ξάφνιασε ευχάριστα τους επισκέπτες της αγοράς του Περιστερίου, χαρίζοντας γνωστές ροκ μελωδίες υπό τους ήχους των ντραμς, της ηλεκτρικής κιθάρας, του ηλ. μπάσου και του σαξοφώνου.

Έπαιξαν: ντραμς-Γ. Καντζίδης, ηλ. κιθάρα & φωνή-Α. Περδίκης, ηλ. κιθάρα-Μ. Στέρπης,  ηλ. μπάσο-Μ. Μηλιώτης, σαξόφωνο & φωνή-Γ. Σμαράιδου, σαξόφωνο-Γ. Μπιρμπιλόπουλος.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας στο Άλσος Περιστερίου, η ορχήστρα των καθηγητών του Ωδείου συνέπραξε με την Παιδική Χορωδία του Ωδείου σε μία συναυλία με τον τίτλο “οι μικροί τραγουδούν για τους μεγάλους, με τους μεγάλους” ενθουσιάζοντας τους ακροατές με την αρτιότητα και τη μουσικότητα του προγράμματος.
Έπαιξαν: φωνή – Άννα Καραγεωργιάδου, μπουζούκι & φωνή – Σ. Γούτος, πλήκτρα – Θ. Μπένος, βιολί – Γ. Παπαδόπουλος, δ/νση Παιδικής Χορωδίας – Κ. Τσεκούρα.
Την Κυριακή 22 Ιουνίου στο Θέατρο Πολιτών, το τμήμα της μουσικοκινητικής αγωγής C. Orff, η Παιδική Χορωδία του Δημοτικού   Ωδείου και το τμήμα κρουστών της Φιλαρμονικής του Δήμου και των προσκόπων, παρουσίασαν μία εξαιρετική παράσταση με θέμα «Τα στρουφ πάνε σχολείο».

Οι μικροί σπουδαστές αναδείχθηκαν σε ήρωες της βραδιάς, καθώς με το ταλέντο τους, τη ζωντάνια τους και τη σωστή καθοδήγηση  των δασκάλων τους  ενθουσίασαν το κοινό, που με το παρατεταμένο χειροκρότημα τους επιβράβευσε για την προσπάθειά τους.
Συντελεστές: Τ. Μιχαηλίδου – καθηγήτρια μουσικοκινητικής αγωγής, Κ. Τσεκούρα – μαέστρος Παιδικής Χορωδίας, Χ. Παπαδόπουλος – καθηγητής κρουστών Φιλαρμονικής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ