Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτισμός

“Οι αναγνώστες του μέλλοντος”

Δημοσιεύθηκε

στις


Με στέκι τους την Βιβλιοθήκη του Δήμου Κορυδαλλού, τα παιδιά της πόλης ανακάλυψαν τις αντιθέσεις και τις ομοιότητες μέσα από την μαγεία της ανάγνωσης του παιχνιδιού και της δημιουργίας. Με τη βοήθεια ειδικών στα εικαστικά, την μουσική και το θεατρικό παιχνίδι, οι μικροί μαθητές ήρθαν σε επαφή με το καλό παιδικό βιβλίο πλουτίζοντας τις γνώσεις και πλαταίνοντας τους νοητικούς τους ορίζοντες. Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία του 2014 συνδύασε τις δυνάμεις Βιβλιοθηκών απ’ όλη την Ελλάδα, οργανώνοντας ένα πολυεπίπεδο πρόγραμμα δραστηριοτήτων με βασικούς αποδέκτες τα παιδιά και φέτος ήταν αφιερωμένη στον κόσμο των αντιθέτων και των αντιθέσεων. Οι δράσεις ξεκίνησαν 16 Ιουνίου στην Βιβλιοθήκη Δήμου Κορυδαλλού και στο καλοκαιρινό πρόγραμμα «διακοπές στην πόλη μου» σε συνεργασία με το Future Library, ένα καινοτόμο πρόγραμμα το οποίο υλοποιείται με την υποστήριξη του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και το οποίο έχει ως στόχο να αναπτύξει ένα βιώσιμο δίκτυο δημοτικών και δημόσιων βιβλιοθηκών σε όλη την Ελληνική επικράτεια, ανάμεσα τους και η Βιβλιοθήκη της πόλης.

Την αισιοδοξία του για το μέλλον του βιβλίου και της φιλαναγνωσίας στην πόλη δήλωσε ο Γιώργος Μακρυνός, Πρόεδρος του Οργανισμού Άθλησης και Πολιτισμού και Υπεύθυνος Παιδείας, σημειώνοντας: «Δημιουργούμε τους αναγνώστες του μέλλοντος με τις δράσεις μας αυτές. Εμπλουτίζουμε τα προγράμματά μας με δραστηριότητες που στόχο τους έχουν τα παιδιά μας να γνωρίσουν και, κυρίως, να αγαπήσουν την ανάγνωση και το βιβλίο. Φέτος, μάλιστα οι εμψυχωτές μας, όλοι εργαζόμενοι του Δήμου μας, με την φαντασία και την δημιουργικότητά τους, έδωσαν πλούσια ερεθίσματα και αφορμές ώστε να θεμελιώσουν την σχέση αγάπης των παιδιών με το καλό βιβλίο. Τα θερμά μας συγχαρητήρια σε όλους και φυσικά ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στους εθελοντές που με το κέφι και την διάθεσή τους συνέβαλαν ώστε το πρόγραμμα να γίνει ακόμη καλύτερο».
Εκφράζοντας τα συγχαρητήριά του σε όλους όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της καλοκαιρινής εκστρατείας ανάγνωσης, ο Δήμαρχος Κορυδαλλού, Σταύρος Κασιμάτης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η πόλη μας ενισχύει το βιβλίο και την φιλαναγνωσία τόσο με δράσεις θεσμούς, όπως είναι η Γιορτή Βιβλίου, που οργανώνουμε κάθε χρόνο, όσο και με παρουσιάσεις βιβλίων αλλά και με την δημιουργία αλληλέγγυων βιβλιοθηκών στα σχολεία του Κορυδαλλού και με νέα προγράμματα στην Βιβλιοθήκη. Οι δράσεις αυτές αποτελούν αφετηρία για νέους τρόπους έκφρασης, ψυχαγωγίας, πειραματισμού και προσέγγισης της γνώσης και ευκαιρία να αναδείξουμε ακόμη περισσότερο την δυναμική μας στον τομέα του Πολιτισμού».

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ