Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτισμός

«Μια μικρή Ελλάδα στην Αθήνα»: Εορταστικές εκδηλώσεις στο Πεδίον του Άρεως

Δημοσιεύθηκε

στις

Φέτος τα Χριστούγεννα ο πολιτισμός, η λαϊκή τέχνη και η παράδοση χαρίζουν το δικό τους παλμό στις εορταστικές εκδηλώσεις που φιλοξενούνται στο Πεδίον του Άρεως!

Από σήμερα το πρωί, οι κάτοικοι και επισκέπτες – τριες του αγαπημένου πάρκου της Αθήνας θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε διαδραστικά εργαστήρια για όλες τις ηλικίες, να απολαύσουν συναυλίες παραδοσιακών οργάνων, να γνωρίσουν χορούς από κάθε γωνία της Ελλάδας, να παρακολουθήσουν αφηγήσεις παραμυθιών και να μυηθούν στον μαγικό κόσμο της λαϊκής τέχνης για τέσσερις ολόκληρες μέρες από νωρίς το πρωί ως και αργά το μεσημέρι!

Καθημερινά θα απολαμβάνουμε συναυλίες παραδοσιακής μουσικής από κορυφαίους δεξιοτέχνες, υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Κωτσίνη, με αφιερώματα στα χορδόφωνα, ιδιόφωνα, μεμβρανόφωνα και αερόφωνα όργανα.

Στα πρωινά εργαστήρια (11:00), την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου και ανήμερα τα Χριστούγεννα θα μυηθούμε στον κόσμο της υφαντικής τέχνης και θα φτιάξουμε εργόχειρα σε αργαλειούς, ενώ Παραμονή Χριστουγέννων θ’ απολαύσουμε λαϊκά χριστουγεννιάτικα παραμύθια και θα ξετυλίξουμε το νήμα χριστουγεννιάτικων αφηγήσεων σ’ ένα συμμετοχικό εργαστήριο αφήγησης! Το θέατρο σκιών δε θα μπορούσε να λείπει από το πρόγραμμα της «Μικρής Ελλάδας» στις 24 Δεκεμβρίου με την παρουσία του Άθου Δανέλλη που θα μας αποκαλύψει τα μυστικά των ήχων στο θέατρο σκιών! Νησιώτικα γλέντια και μουσικές από τη Μακεδονία και τη Θράκη ως και την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, το Μωριά και τη Στερεά Ελλάδα, συνοδευόμενες από χορευτικά συγκροτήματα, θα μας ταξιδέψουν εορταστικά στις μαγικές γωνιές της Ελλάδας, προσδίδοντας στα φετινά Χριστούγεννα της Αθήνας πολύτιμες, παραδοσιακές νότες!

Αναλυτικά το πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων της Περιφέρειας Αττικής στο Πεδίο του Άρεως, στο https://bit.ly/3BXGi0z.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ