Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

Μαγευτικό ταξίδι στο βυθό (photos)

Δημοσιεύθηκε

στις


Την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου στο Παναιτώλιο της Αλσούπολης, παρουσία του Δημάρχου Νέας Ιωνίας Ηρακλή Γκότση, έγιναν τα εγκαίνια της Έκθεσης Υποβρύχιας Φωτογραφίας.  Η  έκθεση αυτή που  διοργάνωσε η Ομάδα Καταδύσεων  «LIQUID FLOOR TEAM» σε συνεργασία με τον Δήμο και στην οποία συμμετέχει  και ο Βαγγέλης Τελλίδης με τις δημιουργίες του «Ξύλινες Πλόες», είναι ένα μαγευτικό ταξίδι στον μυστηριώδη κόσμο του βυθού μας, με τα θαυμαστά χρώματα και τις απαράμιλλης ομορφιάς συνθέσεις  που σαν κορυφαίος δημιουργός προσφέρει η φύση.

Θαλάσσιες ανεμώνες, μικρά και μεγάλα ψάρια, χταπόδια αλλά και υποβρύχιες σπηλιές ξετυλίγονται μπροστά στα μάτια του επισκέπτη, που μακαρίζει τα μέλη της ομάδας για τη δυνατότητα που έχουν να γεύονται ζωντανά την ονειρεμένη ζωή του βυθού. Και μέσα στον αεικίνητο υποβρύχιο κόσμο ξεπροβάλουν ναυαγισμένα πλοία, που ενώ κάποτε φιλοξενούσαν ανθρώπινες υπάρξεις τώρα είναι κατοικίες ψαριών.
Νοιώθοντας θαυμασμό για όσους αποτελούν την ομάδα, αισθάνεται κανείς την ανάγκη να γευθεί ορισμένες εμπειρίες συνομιλώντας μαζί τους. Έτσι ένας από την ομάδα , ο αρχαιολόγος  Κ. Δασκαλόπουλος περιέγραψε τις δυσκολίες που παρουσιάζει η προσέγγιση μιας παρθένας παραλίας προκειμένου να εξερευνηθεί ο βυθός  της, αλλά και την ικανοποίηση που προσφέρει η ανακάλυψη ενός ναυαγίου π.χ. του β΄ παγκοσμίου πολέμου,  αρχαίων αμφορέων, κολώνων κ.α.
Την ομάδα απαρτίζουν οι: Α. Καπερώνης,  Α. Σωτηρούδης,  Β. Αθανασόπουλος,  Ι. Γιατράς, Κ. Δασκαλόπουλος.

Όσο για τις ξυλόγλυπτες δημιουργίες του Βαγγέλη Τελλίδη που κοσμούν την έκθεση αυτές είναι συναφείς με την θάλασσα , αφού είναι πιστά αντίγραφα αρχαίων και όχι μόνο πλοίων, αμφορείς κλπ.  Ο εξαιρετικός καλλιτέχνης  του ξύλου για άλλη μία φορά προκάλεσε τον θαυμασμό τόσο για τις εμπνεύσεις του, όσο και για την τέχνη του.
Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 4 Νοεμβρίου από τις  6  μ.μ.  έως τις 9 μ.μ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ