Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Λέσχη Ανάγνωσης για παιδιά στο Ηράκλειο Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις


Λέσχη Ανάγνωσης για παιδιά 9 – 12 χρονών υλοποιεί για πρώτη φορά η Βιβλιοθήκη του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, με σκοπό την προώθηση της γνώσης, της δημιουργικότητας και της φιλαναγνωσίας. Η  πρώτησυνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης για παιδιά 9 – 12 χρονών, έγινε πριν λίγες ημέρες στο παιδικό τμήμα της Βιβλιοθήκης και χωρίστηκε σε δυο ομάδες από 15 παιδιά η κάθε ομάδα. Οι ώρες της συνάντησης κάθε ομάδας είναι 5.15 μμ. – 6.15 μμ. και 6.30 μμ. – 7.30 μμ., με συντονιστή τον εθελοντή Δημήτριο Καμπούρη, εκπαιδευτικό.
Στην πρώτη συνάντηση τα παιδιά ξεναγήθηκαν στο χώρο της Βιβλιοθήκης και ενημερώθηκαν για τον κανονισμό λειτουργίας και τις υπηρεσίες της.
Στη συνέχεια αφού έγινε η γνωριμία του συντονιστή με τα παιδιά, συζήτησαν για τα ενδιαφέροντά τους και τους προβληματισμούς τους.
Αμέσως μετά διάβασαν το βιβλίο «Η χώρα με τους παράξενους ανθρώπους» του Νικόλα Ανδρικόπουλου  και συζήτησαν για τη διαφορετικότητα και το δικαίωμα όλων μας να είμαστε κάτι διαφορετικό, να ξεχωρίζουμε ακόμη κι αν αυτό ενοχλεί. Το βιβλίο είναι ένα αντιρατσιστικό παραμύθι το οποίο τιμήθηκε με Βραβείο Εικονογράφησης το 2007 από τον Κύκλο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.
Τέλος τα παιδιά έπαιξαν με ένα Κρυπτόλεξο (δημιουργία της βιβλιοθηκονόμου Ελισάβετ Κακαβούλιας), με λέξεις σχετικές με τη “Διαφορετικότητα”  με σκοπό να ανακαλύψουν την κρυμμένη φράση «Μοιραστείτε τις ομοιότητες μας, χειροκροτείστε τις διαφορές μας».  Φεύγοντας τα παιδιά της κάθε ομάδας πήραν από έναν σελιδοδείκτη με τα στοιχεία και το ωράριο της Βιβλιοθήκης.
Οι συναντήσεις της Παιδικής Λέσχης Ανάγνωσης για παιδιά 9 – 12 χρονών θα πραγματοποιούνται κάθε 3η Τετάρτη του μήνα.  Η επόμενη συνάντηση θα γίνει στις 19/11/2014.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ