Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτισμός

Καθήλωσε το κοινό

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο πλαίσιο της πολιτιστικής συνεργασίας του Δήμου Περιστερίου με την Εθνική Λυρική Σκηνή, παρουσιάστηκε ο θρυλικός Ντον του Μότσαρτ με τη μορφή της «Όπερας της Βαλίτσας», 2014 στο θέατρο «Πολιτών», με είσοδο ελεύθερη και με υπέρτιτλους στα ελληνικά.
Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μαίρη Τσιώτα – Μάρκου, χαιρετίζοντας το σημαντικό πολιτιστικό γεγονός για την πόλη, τόνισε ότι σ’ αυτήν την δύσκολη περίοδο για όλους μοναδική διέξοδος είναι ο πολιτισμός.
Το κοινό ήταν ιδιαίτερα θερμό και με το παρατεταμένο του χειροκρότημα προς τους συντελεστές της παράστασης έδειξε ότι απόλαυσε αυτήν τη ξεχωριστή βραδιά στο κατάμεστο θέατρο «Πολιτών».
Οι Περιστεριώτες έδωσαν συγχαρητήρια στον Δήμαρχο Ανδρέα Παχατουρίδη για την πρωτοβουλία του να φέρει στο θέατρο «Πολιτών» την όπερα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, που πραγματοποιήθηκε με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στα πλαίσια του προγράμματος «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος».
Η νέα παραγωγή της «Όπερας της Βαλίτσας» μας διηγήθηκε την ιστορία του Ισπανού ευγενούς Ντον Τζοβάννι, που οι άνδρες θαυμάζουν για το θάρρος του και οι γυναίκες για τη σκανδαλώδη φήμη του.
Η σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Ευκλείδη σκιαγραφεί τα περίπλοκα κίνητρα των ηρώων, τους οποίους βγάζει από το ροκοκό κάδρο που ορίζει το λιμπρέτο και τους τοποθετεί στη σημερινή εποχή.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Ευκλείδης, Σκηνικά: Βασιλική Παπαδοπούλου, Κοστούμια: Νατάσσα Δημητρίου, Φωτισμοί: Σπύρος Τζώρας, Μουσικολογική επιμέλεια: Δημήτρης Γιάκας, Πιάνο: Φρίξος Μόρτζος.
ΔΙΑΝΟΜΗ: Ντον Τζοβάννι: Νίκος Κοτενίδης, Διοικητής/Μαζέττο: Κώστας Ντότσικας, Ντόννα Άννα: Σοφία Κυανίδου, Ντον Οττάβιο: Nίκος Στεφάνου, Ντόννα Ελβίρα: Γεωργία Ηλιοπούλου, Λεπορέλλο: Δημήτρης Κασιούμης, Tσερλίνα: Βάσια Ζαχαροπούλου.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ