Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτισμός

Θερμό χειροκρότημα για τη Νένα Μεντή στο Θέατρο Βράχων

Δημοσιεύθηκε

στις


Η Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου ζωντάνεψε για δεύτερη χρονιά στη σκηνή του Θεάτρου “Μελίνα Μερκούρη”  και η μοναδική Νένα Μεντή στον ομώνυμο ρόλο απέσπασε αβίαστα το παρατεταμένο θερμό χειροκρότημα των θεατών.
Υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Πέτρου Ζούλια, η  Νένα Μεντή ταξίδεψε για να συναντήσει τους παλιούς και νέους της φίλους, για να ξαναζωντανέψει μαζί τους τη συγκινητική ιστορία της μεγάλης «στιχουργού και ποιήτριας» του ελληνικού τραγουδιού. Μια ιστορία με μοναδικά τραγούδια, που γράφτηκαν από μια γυναίκα που έζησε με πάθος τη ζωή. Μια ιστορία που συνδέεται με τις μεγάλες και ιστορικές στιγμές της πολιτικής και κοινωνικής εξέλιξης στην Ελλάδα: Είμαι αητός χωρίς φτερά, Όνειρο απατηλό, Η φαντασία, Ηλιοβασιλέματα, Όλα είναι ένα ψέμα, Πήρα απ΄τη νιότη χρώματα, Πετραδάκι πετραδάκι, Μαλάμω, Τι έχει και κλαίει το παιδί, Περασμένες μου αγάπες και τόσα ακόμα αγαπημένα τραγούδια που πολλοί δεν ξέραμε ότι είναι δικά της. Αυθεντική λαϊκή ποίηση.
 
Η Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου μονολογεί επί σκηνής, συνομιλώντας με τα επτά πρόσωπα που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη ζωή και το έργο της: τη Μαρίκα Κοτοπούλη, τον άντρα της Γιώργο, την κόρη της Μαίρη, τον Τσιτσάνη, τον Χιώτη, την εγγονή της Ρέα και τη μητέρα της Μαριόγκα. Και η Νένα Μεντή καταφέρνει για άλλη μια φορά με τη συγκλονιστική ερμηνεία της να “ξεκλειδώσει” ένα μοναδικά ζεστό συναίσθημα χαρμολύπης και βαθιάς συγκίνησης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ