Ελάτε στην παρέα μας

Ελευσίνας

Η “Ορέστεια” του Αισχύλου από την κινέζικη όπερα

Δημοσιεύθηκε

στις


Η ζέστη του Ιουλίου δεν εμπόδισε τους ηθοποιούς της Κινέζικης όπερας να αποδώσουν με εκπληκτικό τρόπο το έργο “Ορέστεια” του μεγάλου τραγικού Αισχύλου, στο θέατρο του παλαιού Ελαιουργείου στην Ελευσίνα. Η εκδήλωση που έγινε στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αισχύλεια 2015, πραγματοποιήθηκε παρουσία του Πρέσβη της Κίνας στην Αθήνα και της συζύγου του, η οποία σε άπταιστα ελληνικά ανέφερε την σημασία που έχει η ανάπτυξη των σχέσεων και της συνεργασίας της Ελευσίνας και του Πεκίνου και πως στα πλαίσια αυτής παρουσιάζεται στην πατρίδα του Αισχύλου η παράσταση της Ορέστειας. Θα είναι, συνέχισε, η απαρχή για την περαιτέρω συνεργασία στα πλαίσια της οποίας προβλέπεται και η έλευση κινέζων τουριστών στην πόλη.
  Ο Δήμαρχος Ελευσίνας Γιώργος Τσουκαλάς στον χαιρετισμό του ανέφερε ότι η πολιτιστική συνεργασία που ξεκίνησε πέρσι και συνεχίζεται φέτος μαζί με την αδελφοποίηση της Ελευσίνας και Δήμου του Πεκίνου θα είναι ένα σημαντικό βήμα στην εδραίωση των σχέσεων. Ο κινέζικος και ο ελληνικός πολιτισμός είναι από τους αρχαιότερους στον κόσμο με πολλά κοινά σημεία.
  Η ίδια η παράσταση ενθουσίασε, παρά τις δυσκολίες της γλώσσας, τους εκατοντάδες που αψήφησαν την κάψα του καλοκαιριού και συγκεντρώθηκαν στο θέατρο. Μια παράσταση που βασίστηκε στα στοιχεία της κινέζικης όπερας αλλά ενσωμάτωσε πολλά στοιχεία από την αρχαία ελληνική τραγωδία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ