Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτισμός

Η Ναταλία Κηρύκου στο Χ-τύπο: “Τα όνειρα αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου”

Δημοσιεύθηκε

στις

Εκπροσωπεί επάξια το “νέο αίμα” των ηθοποιών στη χώρα μας και όλα δείχνουν πως όσα έχει καταφέρει μέχρι στιγμής είναι μόνο η αρχή.

Η Ναταλία Κηρύκου μετά από πολλαπλές εμφανίσεις στα τηλεοπτικά πλατό και επιτυχημένες σειρές όπως το “Έλα στη θέση μου” και οι “8 λέξεις”, την περίοδο αυτή ανεβαίνει στο θεατρικό σανίδι και ενσαρκώνει έναν θρυλικό ρόλο.

Η ίδια μεταμορφώνεται σε Λαίδη Μακμπέθ και στο πλευρό του συμπρωταγωνιστή της και σκηνοθέτη Δημήτρη Γκουτζαμάνη χαρίζουν στο κοινό καθηλωτικές στιγμές στην παράσταση “Η Τραγική Ιστορία των Μακμπέθ” που ανεβαίνει έως την Κυριακή 11 Ιουνίου 2023 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Η αγαπημένη ηθοποιός μιλά στην εφημερίδα μας για αυτό το ρόλο – πρόκληση, τα πρώτα της βήματα στην υποκριτική, αλλά και τα πρότυπά της, σε μια συνέντευξη που δεν πρέπει να χάσετε.

 

Αρχικά για να σας γνωρίσουμε και λίγο καλύτερα, θέλετε να μας πείτε δυο λόγια για σας και πώς ξεκινήσατε την ενασχόλησή σας με την υποκριτική;

Σπούδαζα οικονομικά και εργαζόμουν στην οικογενειακή μας επιχείρηση όταν πήρα την απόφαση να τα αφήσω όλα και να σπουδάσω υποκριτική. Από μικρή αγαπούσα το θέατρο, και λάτρευα τον κινηματογράφο. Σαν παιδί ακόμα και σαν έφηβη. Το παιχνίδι μου ήταν να σκηνοθετώ την παρέα μου και να δημιουργώ ιστορίες.

 

Την περίοδο αυτή πρωταγωνιστείτε στην παράσταση “Η τραγική ιστορία των Μακμπέθ”, μια άλλη εκδοχή θα λέγαμε μίας από τις πιο διάσημες ιστορίες του Σαίξπηρ. Πώς θεωρείτε ότι αντικατοπτρίζει το έργο τα σημερινά δεδομένα της κοινωνίας;

Το έργο αυτό είναι φορέας διαχρονικών μηνυμάτων καθώς επικεντρώνεται στην ουσία της ανθρώπινης φύσης φωτίζοντας τη πλεονεξία και πως για την επίτευξη ενός στόχου στην προκειμένη περίπτωση την εξουσία δεν υπάρχει κανένας ηθικός φραγμός. Επίσης το έργο έχει και μια επιπλέον πολιτική και κοινωνική διάσταση καθώς απογυμνώνει τους φορείς εξουσίας (Μακμπέθ, Μάλκολμ) και θέτει τον σύγχρονο θεατή αντιμέτωπο με τις ευθύνες του.

 

Αποτέλεσε πρόκληση για σας ο ρόλος της Λαίδη Μακμπέθ;

Παρόλο που μου αρέσουν οι προκλήσεις, αγχώθηκα. Σκέφτηκα όμως πως αυτή η δουλειά θα με εξελίξει ως ηθοποιό και ο ρόλος της Λαίδης Μακμπέθ είναι σίγουρα μια πρόκληση που θα με βγάλει από το comfort zone μου.

 

 

 

Ποια στιγμή ξεχωρίζετε από το έργο;

Σε ένα σημείο η Λαίδη Μακμπέθ λέει: “τίποτα δεν έχει απομείνει αφού ο πόθος μας ανούσιος πια στέκει”. Μέσα από αυτά τα λόγια βλέπουμε τη Λαίδη Μάκμπεθ να έρχεται αντιμέτωπη με τον εαυτό της, καθώς, ενώ έχει οδηγήσει τον άνδρα της ώστε να προβεί σε ανήθικες πράξεις και δολοφονίες για την επίτευξη του σκοπού (κατάκτηση της εξουσίας), με το που πέτυχε τον σκοπό της νιώθει μια κενότητα και ότι τελικά τίποτα δεν έχει νόημα. Θεωρώ ότι πρόκειται για βαθειά υπαρξιακό ζήτημα, καθώς πολλές φορές αφού πετύχουμε ένα σκοπό νιώθουμε κενοί.

 

Έχετε ξανασυνεργαστεί και στο παρελθόν με τον κ. Γκουτζαμάνη. Πώς κύλησε η προετοιμασία της παράστασης όσον αφορά τη χημεία μεταξύ σας και ποιο πιστεύετε γενικά ότι είναι το συστατικό για μια καλή συνεργασία;

Με το Δημήτρη συναντηθήκαμε στην πρώτη μας τηλεοπτική δουλεία, τη “Δικαίωση” και από τότε γίναμε φίλοι. Είναι σημαντικό ότι πέρα από την προσωπική σχέση από την πρώτη στιγμή συνεργαστήκαμε εξαιρετικά πράγμα που συνέχεια και τώρα. Θεωρώ πως μια καλή συνεργασία στηρίζεται στον αλληλοσεβασμό και στο να δίνει ο ένας χώρο στον άλλον ώστε να μπορέσει να επικοινωνήσει αυτά που έχει μέσα του.

 

 

Ποια είναι τα πρότυπα σας, τόσο στη ζωή όσο και στην τέχνη σας;

Θαυμάζω ανθρώπους που κάνουν λάθη και μαθαίνουν από αυτά. Τολμούν. Ονειρεύονται και ελπίζουν. Ανθρώπους που βοηθούν συνανθρώπους τους, τα ζώα και ενδιαφέρονται για το περιβάλλον. Στον χώρο μας θαυμάζω συναδέλφους για την αφοσίωση στη δουλειά και την ευγένεια, και την καλοσύνη που έχουν απέναντι σε άλλους συναδέλφου

 

Θέατρο, τηλεόραση, κινηματογράφος. Αν σας ζητούσαμε να τα κατατάξετε με σειρά προτίμησης, ποια θα ήταν αυτή και γιατί;

Δε μπορώ να τα κατατάξω καθώς το κάθε μέσο με γοητεύει για διαφορετικούς λόγους.

 

Πού ονειρεύεστε να φτάσετε σαν ηθοποιός και καλλιτέχνης;

Τα όνειρα αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου γιατί εξελισσόμαστε και αλλάζουμε τα δεδομένα μας. Ωστόσο θα ήθελα να δουλέψω σε μια μεγάλη κινηματογραφική ταινία διεθνούς παραγωγής.

 

 

 

Όντας από τις γυναίκες ηθοποιούς της νέας γενιάς, ποιες ήταν οι σκέψεις σας όταν επικρατούσε η συζήτηση και οι καταγγελίες περί κακοποιητικών συμπεριφορών στο χώρο;

Θαυμάζω όλες και όλους που μίλησαν και βρήκαν το θάρρος να μοιραστούν τις κακοποιητικές συμπεριφορές που δέχτηκαν στο χώρο. Ο φόβος είναι μεγάλος και ανασταλτικός παράγοντας να επικοινωνήσεις τέτοιου είδους εμπειρίες.

 

Μετά το πέρας των παραστάσεων σχεδιάζετε κάτι άλλο για το καλοκαίρι και τη νέα σεζόν;

Αυτή τη στιγμή δεν έχω κλείσει κάτι ακόμα, καθώς η αλήθεια είναι ότι επικεντρώθηκα πάρα πολύ στην παράσταση μας.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ