Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτισμός

“Η ζωή είναι εν τάξει;”

Δημοσιεύθηκε

στις

Η θεατρική ομάδα ΣΥΝΑΜΑ συνέθεσε ένα ανατρεπτικό ρεαλιστικό παζλ με ιστορίες της καθημερινότητας το οποίο παρουσίασε στη θεατρική σκηνή «Κάρολος Κουν» στον Άλιμο. Με βαθιά πολιτικά νοήματα, αλλά και κοινωνικά μηνύματα που αντανακλούν απολύτως στις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων, στην οικογένεια, στους χώρους δουλειάς και στον πολιτικό κόσμο εκτυλίχθηκε μια ολοκληρωμένη θεατρική παράσταση μέσα από επτά μονόπρακτα.

Οι πνευματικές δημιουργίες του Γιώργου Σκούρτη «Άνεργος», «Υστερία», «Θρύψαλα» , «Κομμάτια» και «Πάλη», του Παύλου Μάτεσι «Εξορία», του Τάσου Λειβαδίτη «Αυτό το αστέρι είναι για όλους» και της Κωνσταντίνας Βέργου «Ο γάμος της Αντιγόνης»  μίλησαν στην ψυχή των θεατών για την αγάπη, το γάμο,  την ανεργία,  την αέναη πάλη, την εξορία μεταφορικά και κυριολεκτικά. Οι  παραλληλισμοί και το θεατρικό «παιχνίδισμα» με τις λέξεις έδωσαν τον τόνο στην κραυγή αγωνίας ενάντια στο «σύστημα». Οριοθέτησαν το διεκδικητικό πλαίσιο των ανθρώπων που στοχάζονται, προβληματίζονται, ευαισθητοποιούνται και γενικότερα εκείνων που θεωρούν ότι ο κόσμος δεν είναι ο εαυτός τους.
Η ομάδα ΣΥΝΑΜΑ αποτελείται από ερασιτέχνες ηθοποιούς οι οποίοι στην καθημερινή τους ζωή είναι γιατροί, δικηγόροι, ψυχολόγοι, γυμναστές, διατροφολόγοι και φοιτητές. Τις ιδιαιτερότητές τους και τα υποκριτικά τους προσόντα αξιοποίησε η  κ. Χρυσούλα Σούρα η οποία σκηνοθέτησε με υποδειγματικό τρόπο παράγοντας σπάνιο αποτέλεσμα.
Ένωσαν με μαεστρία κάθε κομμάτι από τα Μονόπρακτα θυμίζοντας σε όλους ότι η ζωή είναι στοίχημα, είναι ρίσκο, αλλά χρειάζεται τύχη, σωστές επιλογές και τόσα άλλα για τα οποία σε κάθε περίπτωση αξίζει κάποιος να αγωνίζεται.
Η Ομάδα τα τελευταία πέντε χρόνια έχει ανεβάσει μεταξύ άλλων την πασίγνωστη κωμωδία του Δημήτρη Ψαθά «Φον Δημητράκης» και το κλασικό έργο του Ρομπέρ Τομά «Οκτώ γυναίκες κατηγορούνται».
Για τις ανάγκες της παράστασης υποδύθηκαν τους ηθοποιούς οι: Θανάσης Κονίδας, Ορσαλένα Αλαγιάννη, Πάνος Ζαράνης, Οδυσσέας Σταυρόπουλος, Εύα Ντζιού, Φωτεινή Σούλα, Θεώνη Ανδρουλάκη, Λουκία Αρκουλάκη, Τάσος Λιακόπουλος, Γιάννης Φουντάς, Μπέτυ Κωστοπούλου, Άγγελος Μπαρδούτσος, Τζώρτζια Μιχαλοπούλου, Στέφανος Στεφανίδης και Ευριδίκη Καραγιάννη.
Τη μουσική επιμέλεια της παράστασης είχε ο Δημήτρης Αδάμιδης, ενώ τους ήχους και τους φωτισμούς ρύθμισε ο Δημήτρης Κοντός.  

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ