Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτισμός

Βιβλιοθήκες στα ερτζιανά και το 2014

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι “Βιβλιοθήκές στα FM” στην πρώτη εκπομπή του νέου έτους  παρουσίασαν το νέο βιβλίο του Ανεξάρτητου Βουλευτή και συγγραφέα Μίμη Ανδρουλάκη  με τίτλο «ο κόκκινος κάβουρας».

Tο βιβλίο είναι, βασισμένο σε μια πραγματική ιστορία, περιγράφει με μυθιστορηματικό τρόπο τη ζωή του Α-25, του διπλού πράκτορα που φυγαδεύτηκε από το κόμμα το 1983 μετά την αποκάλυψη του ρόλου του από επιστολή που έστειλε στο κόμμα μέλος της οικογένειάς του…

Με αφορμή το βιβλίο ο συγγραφέας μίλησε για την έξαρση της παγκοσμιοποίησης, του φαινομένου της κυβερνοκατασκοπείας, για την υπόθεση Σνόουντεν και τις κλιμακούμενες αποκαλύψεις για το ξεδίπλωμα των επιχειρήσεων «Κόκκινη προβιά» σε διάφορες δυτικές χώρες. Εκτενής αναφορά έγινε η απόπειρα διείσδυσης στην ψυχοσύνθεση των «διπλών ανθρώπων», στις ψυχικές αβύσσους και στα ανεπούλωτα τραύματα των τρυφερών ηλικιών.

Άλλα νέα
Επίσης, πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων & Επιστημόνων Πληροφόρησης (ΕΕΒΕΠ), ο οποίος αναφέρθηκε στην 22η   διοργάνωση του συνεδρίου της EBLIDA-NAPLE με θέμα : “Libraries in transition. Changes? Crisis? Chances? Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο ΤΕΙ Αθήνας στις 14-15 Μαΐου και συνδιοργανώνεται από την Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων & Επιστημόνων Πληροφόρησης (ΕΕΒΕΠ), την European Bureau of Library Information and Documentation Association (EBLIDA) και το National Authorities of Public Library in Europe(NAPLE)  

Στην εκπομπή παρουσιάστηκε το πρόβλημα της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Ληξουρίου, η οποία έχει μείνει χωρίς βιβλιοθηκονόμο και λειτουργεί χάρις στο μεράκι της συνταξιοδοτημένης πρώην υπαλλήλου της βιβλιοθήκης.  Επισημάνθηκε η αδιαφορία της αρμόδιας διεύθυνσης του Υπουργείου, αφού έχει ενημερωθεί εδώ και πολύ καιρό για την κατάσταση που επικρατεί. Τονίστηκε ότι η εν λόγω βιβλιοθήκη διαθέτει σπάνιο πλούτο παλαίτυπων βιβλίων και αρχειακού υλικού εθνικής σημασίας.  

Στα νέα της εκπομπής παρουσιάστηκαν δράσεις των βιβλιοθηκών και των βιβλιοθηκονόμων όπως: τα πόρισματα του 22ου Πανελληνίου Συνεδρίου Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών, παραμύθια για μεγάλους: Από τους δρόμους της Σικελίας στις περιφερειακές βιβλιοθήκες της Θεσσαλονίκης, τα “Φιλολογικά Βραδινά” της Δημοτικής Βιβλιοθήκης της Πάτρας,  η βράβευση της Ακαδημίας Αθηνών στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κέρκυρας, η αρχαιότερη δημόσια βιβλιοθήκη της Ελλάδος, κ.ά.,.

Η ραδιοφωνική εκπομπή της Ένωσης Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων & Επιστημόνων Πληροφόρησης και της Βιβλιοθήκης του Δήμου Ηρακλείου Αττικής κάθε Κυριακή κοντά σας, 10 – 12 το πρωί, μέσα από τη συχνότητα του Επικοινωνία 94 FM Ραδιόφωνο Δήμου Ηρακλείου Αττικής. (www.94fm.gr)

Επιμέλεια – Παρουσίαση: Γιώργος Γλωσσιώτης, Χριστίνα Κυριακοπούλου, Φρόσω Παυλίδου, Δημήτρης Πολίτης.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ