Ελάτε στην παρέα μας

Νίκαιας - Άγιου Ιωάννη Ρέντη

Γνωριμία με το Κατράκειο Θέατρο

Δημοσιεύθηκε

στις


Το Κατράκειο Θέατρο είναι το μεγαλύτερο σύγχρονο θέατρο της χώρας, χωρητικότητας 5.356 θέσεων. Βρίσκεται στο παλιό λατομικό χώρο στο λόφο Σελεπίτσαρι σε μια έκταση 500 στρεμμάτων. Λίγο πριν το 1982, τα παλιά νταμάρια άρχισαν ήδη να παίρνουν ζωή και να γίνονται πνεύμονας πολιτιστικής δημιουργίας με πρωτοβουλία του Μίνου Βολανάκη και το θέατρο ξεκινά να φιλοξενεί μεγάλες μουσικές και θεατρικές παραστάσεις.
Στις 18 Ιουλίου 1983 το θέατρο ανοίγει τις πύλες του. Πρώτες συναυλίες στη μνήμη του Μάνου Λοϊζου, με Μίκη Θεοδωράκη, Χρήστο Λεοντή Χαρούλα Αλεξίου, Γιώργο Νταλάρα. Το Κατράκειο αρχίζει να φιλοξενεί μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής: Nina Simone, Αταουάλπα Γιουπάνκι, Neville Brothers, Bublic Enemy, χορευτικά και τζαζ. Από το 1983 έως σήμερα, δεν υπάρχει κανένας μεγάλος Έλληνας καλλιτέχνης, μουσικός, συνθέτης, τραγουδιστής, ηθοποιός που να μην έχει περάσει από το Κατράκειο.
Το καλοκαίρι του 2014 περισσότεροι από 80.000 θεατές παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις που φιλοξένησε το Κατράκειο Θέατρο,  ενδεικτικά αναφέρουμε: Συναυλία Άλκιστις Πρωτοψάλτη – Ελευθερίας Αρβανιτάκη, συναυλία Χάρις Αλεξίου – Τάνιας Τσανακλίδου, συναυλία Βασίλη Παπακωνσταντίνου, συναυλία Γιάννη Χαρούλη κ.α.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ