Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

Αφιερωματική εκδήλωση για τον Φώτη Κόντογλου

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Φυσιολατρικός  Όμιλος Νέας Ιωνίας, θέλοντας να τιμήσει για άλλη μια φορά τη ζωή και το έργο του «φανατικού» Αϊβαλιώτη Φώτη Κόντογλου, διοργάνωσε πρόσφατα εκδήλωση εκδήλωση στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου. Η εκδήλωση αυτή ήταν υπό την αιγίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ.κ. Γαβριήλ.
Πλήθος κόσμου κατέκλεισε την αίθουσα με δημότες και μη καθώς και με κληρικούς όλων των βαθμίδων.
Η εκδήλωση, άρχισε με ένα video  για το Αϊβαλί ,την αγαπημένη πατρίδα του Φώτη Κόντογλου, την επιμέλεια του οποίου είχε το μέλος μας Γιάννης Αβράμπος.
Ακολούθησε η ομιλία του Προέδρου του Ομίλου κ. Στέφανου Λιβέρη, ο οποίος αναφέρθηκε στη ζωή του Φώτη Κόντογλου και μάλιστα κατασυγκινημένος τόνισε τις προσωπικές στιγμές και διάλογο που είχε μαζί του. Στη συνέχεια αναγνώστηκαν τα βιογραφικά του Φώτη Κόντογλου και του πατρός Σταματίου Σκλήρη, αγιογράφου και κυρίου ομιλητή-εισηγητή της εκδήλωσης.  
Παίρνοντας το λόγο, ο Αιδεσιμολογιώτατος πατήρ Σταμάτιος Σκλήρης παρουσίασε από στήθους, τον λογοτέχνη και ζωγράφο Φώτη Κόντογλου, τονίζοντας ότι η συμβολή του στον χώρο της Βυζαντινής εικονογραφίας είναι μοναδική και μάλιστα πολλές εικονογραφίες του υπάρχουν σε ναούς στην Χώρα μας.
Στη συνέχεια η χορωδία της Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας, υπό τη διεύθυνση του πρωτοψάλτη κ. Χάρη Νταραβάνογλου έψαλλε εκτός από επίκαιρους εκκλησιαστικούς ύμνους και Μικρασιάτικα τραγούδια. Στο σημείο αυτό όλοι οι παρευρισκόμενοι συγκινήθηκαν γιατί οι σκοποί αυτοί με την ερμηνεία του κ. Νταραβάνογλου, συνοδευόμενος από τα μέλη της χορωδίας, μίλησαν στις καρδιές όλων.
Την όλη εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης και ποιμενάρχης  κ.κ. Γαβριήλ , αναφερόμενος και ο ίδιος στο Φώτη Κόντογλου. Στη συνέχεια ευχαρίστησε τους υπευθύνους για την τόσο ωραία οργάνωση και μάλιστα το Φυσιολατρικό Όμιλο Νέας Ιωνίας που είχε την πρωτοβουλία για την σημερινή παρουσίαση.

Μην ξεχνάτε την εφημερίδα ‘ΧΤΥΠΟΣ’. Κυκλοφορεί από το Σάββατο στα περίπτερα της Αθήνας και του Πειραιά.Με αποκλειστικές ειδήσεις ρεπορτάζ και άρθρα. Επίσης, με μεγάλες χρήσιμες προσφορές και δώρα.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ