Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτισμός

Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης από τον Δήμο Παλλήνης

Δημοσιεύθηκε

στις


Ο Δήμος Παλλήνης, η Κοινωφελής Επιχείρηση Αθλητισμού Πολιτισμού Περιβάλλοντος Δήμου Παλλήνης και το Γραφείο Διασύνδεσης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, προσκαλεί τους δημότες στην έκθεση σύγχρονης τέχνης “Διάλογος #10: Τέχνη, Νέα Τεχνολογία και Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης” στο “Κέντρο Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών Πρώην Αποθήκες Καμπά” τo Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015 στις 19:00.
Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος αυτής της εκδήλωσης θα βρίσκονται οι εικαστικές τέχνες και η τεχνολογία, η αρχαιολογία, η ανθρωπολογία, η μουσική, οι πολιτικές επιστήμες, η ιατρική, η οικονομία, όπως και η αξιοποίηση της τεχνολογίας αλλά και οι πρακτικές κοινωνικής δικτύωσης σε κυριολεκτικό ή συμβολικό επίπεδο.

Στο πλαίσιο των Διαλόγων διοργανώνονται δύο σημαντικές παράλληλες δραστηριότητες:

– Εικαστικό Εργαστήριο. Το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015, στις 11.00 οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες οργανώνουν καλλιτεχνικό εργαστήριο με θέμα Τέχνη, Νέα Τεχνολογία και Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Το εργαστήριο είναι ανοιχτό για το κοινό με ελεύθερη συμμετοχή. Το εργαστήρι θα φέρει τους συμμετέχοντες σε επαφή με τις σύγχρονες καλλιτεχνικές πρακτικές, δουλεύοντας και μαθαίνοντας τις μεθόδους που χρησιμοποιούν οι ίδιοι οι καλλιτέχνες. Οι καλλιτέχνες θα εισάγουν τους συμμετέχοντες στις πρακτικές της δουλειάς τους αλλά και στις ανατροπές, την κριτική, το παιχνίδι που εμπεριέχουν οι καλλιτεχνικές προτάσεις προκειμένου να αποκαλύψουν μια άλλη όψη των πραγμάτων.

– Ομιλίες Καλλιτεχνών. Την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015, στις 19:00 οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες της έκθεσης, θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους στο κοινό και θα μιλήσουν για την πορεία τους, τις μεθόδους τους, τους τρόπους έρευνας και παραγωγής του έργου τους.

Οι δύο αυτές παράλληλες δραστηριότητες έχουν σαν στόχο την επιπλέον ενδυνάμωση της σχέσης των θεατών με τη σύγχρονη τέχνη μέσα από μια συμμετοχική και ενεργή επαφή με τους καλλιτέχνες, το καλλιτεχνικό έργο και τις θεωρίες που το πλαισιώνουν. Δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην εμπλοκή του κοινού τονίζοντας τη σημασία της αλληλεπιδραστικής διαδικασίας στην επαφή με την τέχνη και μέσω της τέχνης με την κοινωνική πραγματικότητα.

Εγκαίνια έκθεσης: Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015, 19:00
Διάρκεια έκθεσης έως και Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015
Ώρες λειτουργίας: Πέμπτη και Παρασκευή 17:30 – 20:30, Σάββατο 10:00 – 13:00: Εικαστικό Εργαστήριο: Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015, 11:00-14:00
Ομιλίες Καλλιτεχνών: Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015, 19:00

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ