Ελάτε στην παρέα μας

Περιστερίου

Ξεχωριστό αφιέρωμα: «Η …άλλη 28η Οκτωβρίου»

Δημοσιεύθηκε

στις


Ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στην Εθνική Επέτειο πραγματοποίησε στο Κινηματοθέατρο «ΕΦΗ» η Ορχήστρα Νέων Ακουσμάτων του Δημοτικού Ωδείου Περιστερίου και η Χορωδία των Κέντρων Φιλίας του Δήμου Περιστερίου.
Τη βραδιά άνοιξε ο Υποστράτηγος E.A. Χρήστος Μπολώσης, ο οποίος με γλαφυρό τρόπο αφηγήθηκε γεγονότα που διαδραματίστηκαν τις ημέρες πριν και κατά τη διάρκεια του πολέμου.
Ταυτόχρονα, προβάλλοντας φωτογραφίες και βίντεο εποχής, καθώς και μαρτυρίες πολιτών και στρατιωτών που συμμετείχαν στον πόλεμο, κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των ακροατών.
Ο ανιψιός του Μίμη Τραϊφόρου, δημοσιογράφος Στέλιος Τραιφόρος, παρέθεσε γεγονότα από την κοινή ζωή του ζεύγους Τραϊφόρου-Βέμπο, σκιαγραφώντας την προσωπικότητα της σπουδαίας Ελληνίδας.
Ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μαρία Τσιώτα – Μάρκου απένειμαν τιμητικές πλακέτες στους ομιλητές, ευχαριστώντας τους για την προσφορά τους στην εκδήλωση.
Στη συνέχεια, τη σκυτάλη πήρε ο Μαέστρος και Καθηγητής του Ωδείου Θάνος Μπένος, που διηύθυνε επιδέξια με τη μπαγκέτα του την Ορχήστρα και τη Χορωδία, δημιουργώντας ένα άψογο μουσικό αποτέλεσμα και προκάλεσε ρίγη συγκίνησης  στο άκουσμα των θρυλικών τραγουδιών της Σοφίας Βέμπο.
Εξαιρετική και η παρουσία των ερμηνευτριών Νίκης Μηλιαρά και Βίκυς Σακελλαριάδη που ανέδειξαν με τις φωνές τους τα τραγούδια της τραγουδίστριας της Νίκης, αποσπώντας δίκαια το παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ