Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Νέος παιδικός σταθμός στο Μαρούσι

Δημοσιεύθηκε

στις

Εγκαίνια από τον Δήμαρχο και τον Υπουργό Αναπτυξης

Έναν νέο πρότυπο Βιοκλιματικό Παιδικό Σταθμό διαθέτει πλέον η γειτονιά της Κοκκινιάς στο Δήμο Αμαρουσίου.

Ο νέος βιοκλιματικός σταθμός έχει δυνατότητα να φιλοξενήσει 45 παιδιά, ενώ είναι ο πρώτος αυτού του τύπου που παραδίδεται στο Μαρούσι. Έχει κατασκευαστεί με φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, λειτουργεί με γεωθερμία για τη θέρμανση και ψύξη, ακολουθεί τη φιλοσοφία της μείωσης του λειτουργικού κόστους, της μείωσης της κατανάλωσης ενέργειας και ακολουθώντας τη φιλοσοφία του «έξυπνου» κτιρίου, επιτρέπεται η ηλεκτρονική διαχείριση όλων των μηχανολογικών και ενεργειακών του συστημάτων μέσω τηλεματικής.
Ο νέος σταθμός που κατασκευάστηκε μέσα σε διάστημα 9 μηνών, δεν κόστισε ούτε ένα ευρώ στην πόλη, αφού η χρηματοδότηση του έγινε μέσω ΕΣΠΑ που διεκδίκησε και εξασφάλισε η Δημοτική Αρχή.

Πατούλης: “όχι μόνο δεν κλείσαμε σταθμούς αλλά τους αυξάνουμε”

Τα εγκαίνια του σταθμού έγιναν πριν λίγες ημέρες από τον Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλης, παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Κωστή Χατζηδάκη, του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιάννη Σγουρού, και με τις ευλογίες του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κυρίλλου. Σημειώνεται πως αυτός είναι ο 5ος κατά σειρά βρεφονηπιακός σταθμός που παραδίδεται στις οικογένειες του Αμαρουσίου από τη σημερινή Διοίκηση του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου στο χαιρετισμό του ανέφερε ότι μετά τον πρώτο βιοκλιματικό σταθμό που παραδίδεται στην πόλη τη σκυτάλη παίρνει ένας δεύτερος στο Ψαλίδι που βρίσκεται στο τελικό στάδιο της χρηματοδότησής του μέσω ΕΣΠΑ. «Σε χρόνο ρεκόρ, και τηρώντας όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας, σε μία δύσκολη εποχή όπου σε πολλούς δήμους οι βρεφονηπιακοί σταθμοί κλείνουν, εμείς όχι μόνο δεν κλείσαμε ούτε έναν σταθμό αλλά τους αυξάνουμε έχοντας καταφέρει να φιλοξενούμε συνολικά 750 παιδιά στους 12 δημοτικούς παιδικούς σταθμούς. Το δίκτυο των παιδικών σταθμών που ήδη διαθέτουμε αλλά και όσα προγραμματίζουμε για το μέλλον στον τομέα αυτό, αποδεικνύουν το ενδιαφέρον και την έμπρακτη στήριξη μας στις ανάγκες της εργαζόμενης Μαρουσσιώτισας μητέρας, στις ανάγκες  κάθε οικογένειας που χρειάζεται να τη διευκολύνουμε στη δύσκολη καθημερινότητά της. Οι παιδικοί μας σταθμοί και θα γίνονται καλύτεροι και θα γίνουν περισσότεροι. Ήδη προγραμματίζουμε έναν νέο στο Ψαλίδι. Αυτή είναι η δική μου υπόσχεση στους γονείς της πόλης, αυτό είναι το όραμα της δικής μας Διοίκησης για ένα Δήμο με ανθρώπινο πρόσωπο».

Παρόντες στην τελετή των εγκαινίων ήταν, επίσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Επαμεινώνδας Γαρδέλης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, το προσωπικό των παιδικών σταθμών, γονείς των παιδιών, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της πόλης καθώς και πλήθος κόσμου.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ