Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Παραμένει η εκκρεμότητα με τις πολυκατοικίες της οδού Καποδιστρίου στη Μεταμόρφωση

Δημοσιεύθηκε

στις

Διαμεσολάβηση του Μιλτιάδη

Καρπέτα για να δοθεί λύση

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Μεταμόρφωσης κ. Μιλτιάδη Ι. Καρπέτα, έγινε μια πρώτη συνάντηση  με δικαιούχους, εκπρόσωπο της εργολήπτριας και δικηγόρους  για την εξεύρεση λύσης στο μακροχρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων των υπο ανέγερση πολυκατοικιών της οδού Καποδιστρίου.

Οι πέντε ημιτελείς πολυκατοικίες ανεγέρθηκαν στην θέση των τριών πολυόροφων πολυκατοικιών όταν αυτές μετά το σεισμό του 1999 κρίθηκαν κατεδαφιστέες. Διαφωνίες και αντιδικίες μεταξύ των διαχειριστών , των δικαιούχων και της εργολήπτριας εταιρείας είχαν ως αποτέλεσμα την διακοπή των εργασιών το 2008.
Οι δικαιούχοι σε συνάντηση τους με το Δήμαρχο δηλώνουν απογοητευμένοι με την εξέλιξη  της υπόθεσής τους και οργισμένοι που δεν μπορούν να κατοικήσουν στα σπίτια τους κυρίως όταν ανάμεσα τους υπάρχουν οικογένειες που ζουν σε λυόμενες κατασκευές, στον καταυλισμό.

 

“Συναινετική λύση επωφελή για όλους”

Ο Δήμαρχος σε επίσκεψη του στο χώρο, διαπίστωσε τους κινδύνους που ενέχουν τα εγκαταλελειμμένα κτίρια για την υγιεινή και την ασφάλεια  και διαβεβαίωσε τους δικαιούχους ότι θα εξαντλήσει κάθε προσπάθεια διαμεσολάβησης προκειμένου να επιλυθεί το θέμα. Σχετικά με το θέμα αυτό έκανε την παρακάτω δήλωση:
“Το θέμα της αποπεράτωσης των πέντε πολυκατοικιών είναι τεράστιας σημασίας για το Δήμο, την πόλη Μεταμόρφωσης και τους δικαιούχους των διαμερισμάτων πολύ από τους οποίους συνεχίζουν να ζουν στον καταυλισμό. Υπάρχουν μεγάλες περιπλοκές και δυσκολίες που κάνουν το πρόβλημα δισεπίλυτο. Ανοιχτές αντιδικίες, διοικητικά προβλήματα, δυσπιστία και διαμάχες μεταξύ των εμπλεκομένων, έχουν καταστροφικά αποτελέσματα για όλους. Ο Δήμος έχει έντονο ενδιαφέρον αλλά περιορισμένες δυνατότητες παρέμβασης, λόγω του ότι οι διαφορές είναι ιδιωτικές. Παρά ταύτα, θα κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια προς κάθε κατεύθυνση για να επικρατήσει καλοπιστία και να βρεθεί λύση με συνενόηση, για να σταματήσουν οι αντιδικίες που δεν τελειώνουν ποτέ. Μ΄αυτό το πνεύμα καλώ όλες τις πλευρές, να παραμερίσουν το παρελθόν και να αναζητήσουν συναινετική λύση, που θα είναι επωφελής για όλους. Σε μια τέτοια προσπάθεια θα βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις” .

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ