Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Θέσεις και προτάσεις για έξοδο από την κρίση

Δημοσιεύθηκε

στις

Πραγματοποιήθηκε η Πρώτη

Σύνοδος της Εθνικής Επιτροπής

των “Ελεύθερων Πολιτών”

Η πρώτη συνεδρίαση της νέας Εθνικής Επιτροπής του κόμματος “Ελεύθεροι Πολίτες” στην οποία διατυπώθηκαν οι θέσεις και οι προτάσεις του κόμματος για την αναγέννηση της Ελλάδας και την… έξοδο από την πολύπλευρη κρίση πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη σε αίθουσα γνωστού ξενοδοχείου.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης, απηύθυνε χαιρετισμό ο πρόεδρος του κόμματος, κ. Μιχάλης Νικητάκης λέγοντας ότι “αρχίζει μια νέα σελίδα για το κόμμα και οφείλουμε όλοι να συνδράμουμε με όση δύναμη μπορούμε για να κάνουμε πράξη το όραμα μας”.
Από την πλευρά του ο γραμματέας του κόμματος, κ. Απόστολος Ρόσσιος μιλώντας στη συνεδρίαση, επεσήμανε την επιτακτική ανάγκη για παλλαϊκή προσπάθεια “που θα απελευθερώσει τη χώρα από τα δεσμά των επαίσχυντων και ληστρικών μνημονίων, κατεύθυνση στην οποία κινούνται οι “Ελεύθεροι Πολίτες”. Ο γραμματέας ανακοίνωσε τις θέσεις του κόμματος, και οι οποίες έγιναν ομόφωνα δεκτές από την Εθνική Επιτροπή.
Στο μείζον ζήτημα της Παιδείας, αναφέρθηκε το μέλος της Επιτροπής ο κ. Ε. Τσέτσιλας, ο οποίος τόνισε με έμφαση την ανάγκη να δοθεί άμεση προτεραιότητα στο θέμα της Παιδείας και σκιαγράφησε το πλαίσιο που οφείλει να έχει μια σύγχρονη και δημόσια δωρεάν Παιδεία.
Για το θέμα του Πολιτισμού μίλησε η κα Χρύσα Μαλλικοπούλου η οποία μεταξύ άλλων χαρακτήρισε απαράδεκτη την κατάσταση που επικρατεί σήμερα σε έναν τομέα που είναι ταυτισμένος με την ίδια την ύπαρξη του ελληνικού κράτους και ο οποίος δεν είναι άλλος από τον Πολιτισμό.
Στο θέμα της Αυτοδιοίκησης αναφέρθηκε ο κ. Γ. Κατακουζηνός, ο οποίος στηλίτευσε το σχέδιο “Καλλικράτης” λέγοντας ότι πρέπει να δοθούν αρμοδιότητες και πόροι από την κεντρική διοίκηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Εξάλλου, ο κ. Γ. Δευτεραίος, αναφέρθηκε στο ζήτημα της εξωτερικής πολιτικής και των εθνικών θεμάτων, επισημαίνοντας την ανάγκη για άμεση έναρξη των διαδικασιών για το θέμα της ΑΟΖ και ανυποχώρητη στάση στα μείζονος σημασίας για τη χώρα εθνικά ζητήματα.
Η Εθνική Επιτροπή του κόμματος εξέλεξε το 15μελές Εκτελεστικό Συμβούλιο, ενώ σχεδιάστηκε και το επόμενο πλαίσιο δράσης του κόμματος, που αφορά στην οργανωτική λειτουργία, στην περιφερειακή οργάνωση και βέβαια στην επαφή, στην ενημέρωση και επικοινωνία με όλους τους πολίτες σε όλη την επικράτεια. Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε το άνοιγμα γραφείων του κόμματος σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας με αρχή την επόμενη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη και έπεται συνέχεια.
Τέλος η Εθνική Επιτροπή εξουσιοδότησε το νέο Εκτελεστικό Συμβούλιο να προχωρήσει στην επεξεργασία των προτάσεων που κατατίθενται από τους τομείς της Εθνικής Επιτροπής και τα στελέχη των τοπικών επιτροπών, ώστε να οριστικοποιηθεί η εξειδικευμένη πρόταση των “Ελεύθερων Πολιτών” για τη διακυβέρνηση της χώρας.

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο

Τα μέλη του νέου 15λούς Εκτελεστικού Συμβουλίου είναι τα εξής:
1.Αρμπάρας Στέφανος            ΑΘΗΝΑ
2.Δευτεραίος Γεώργιος           ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ
3.Δρόπουλος  Ιωάννης            ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
4.Κάβουρας Κωνσταντίνος     ΠΕΙΡΑΙΑΣ
5.Καρυάκατζης Σταύρος         ΠΕΙΡΑΙΑΣ
6.Κόκκα Αναστασία                ΝΙΚΑΙΑ
7.Κωνσταντίνου Αντώνιος       ΣΕΡΡΕΣ
8.Κώτσος Βασίλειος                ΑΝ.  ΑΤΤΙΚΗ
9. Μαλλικοπούλου Χρύσα       ΑΝ.  ΑΤΤΙΚΗ
10.Μυριτζής Στυλιανός             ΝΙΚΑΙΑ
11.Παπαϊωάνου Χαράλαμπος   ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
12.Σαβούρογλου Χαράλαμπος  ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ
13.Τσέτσιλας Ευθύμιος              ΤΡΙΚΑΛΑ
14.Τσιάνος Ιωάννης                   ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ
15. Χατζηκώστας Γεώργιος        ΒΟΛΟΣ

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ