Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου Αττικής ζητάει να αποσυρθούν διατάξεις του Μεσοπρόθεσμου

Δημοσιεύθηκε

στις

Στήριξη στον αγώνα των εργαζομένων

Ακολουθώντας το παράδειγμα και άλλων δήμων σε όλη της χώρας το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου Αττικής εξέφρασε με απόφασή του την αντίθεση του στις αλλαγές που φέρνει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα στη συνεδρίασή του το βράδυ της Τρίτης 13 Νοεμβρίου.

Ειδικότερα στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που συνοδεύεται από ισχυρά νομικά επιχειρήματα τα οποία παρείχε το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου, εκφράζεται η πλήρης αντίθεση  του Σώματος στο μέτρο της διαθεσιμότητας μονίμων ή αορίστου χρόνου υπαλλήλων που αποτελεί ουσιαστικά “συγκεκαλυμμένη απόλυση”. Επίσης το Συμβούλιο καλεί την κυβέρνηση να καταργήσει τις σχετικές διατάξεις του ψηφισθέντος μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Σταρτηγικής 2013-2016 π και δηλώνει ότι στηρίζει και πολιτικά αλλά και νομικά τον αγώνα των εργαζομένων. Η απόφαση θα σταλεί στα συλλογικά όργανα της Αυτοδιοίκησης (ΚΕΔΕ, ΠΕΔΑ) με την προτροπή να πάρουν αποφάσεις προς αυτήν την κατεύθυνση.
Η μοναδική παράταξη που δεν ενέκρινε την απόφαση ήταν η Λαϊκή Συσπείρωση η οποία κατέθεσε δικό της κείμενο προς ψήφιση επιμένοντας στο γεγονός πως το πρόβλημα είναι πρωτίστως πολιτικό και όχι νομικό αλλά και σε κάποια σημεία όπως να εκφραστεί η σαφής άρνηση του Σώματος να χορηγηθούν στοιχεία στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.   
Αναλυτικό ρεπορτάζ από τη  συζήτηση που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο θα έχουμε σύντομα στο www.xtypos.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ