Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τη μελέτη που θα ελαφρύνει την περιοχή

Δημοσιεύθηκε

στις

Κυκλοφοριακό λίφτινγκ

στον Άγιο Θωμά Αμαρουσίου

Σημαντικές αλλαγές σε κομβικούς δρόμους της περιοχής Άγιος Θωμάς Αμαρουσίου περιλαμβάνει η εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης, η οποία φιλοδοξεί να ελαφρώσει την γειτονιά από την διαμπερή κυκλοφορία.

Η εν λόγω μελέτη, που εκπονήθηκε από την ομάδα του  Πανεπιστημίου Πατρών με επικεφαλής τον καθηγητή, κ. Ματσούκη, και εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου σε πρόσφατη συνεδρίασή του, αλλάζει ριζικά τον χάρτη της περιοχής.  Μεγάλο παράδειγμα η μονοδρόμηση της κεντρικής οδού Αμαρυσίας Αρτέμιδος, η οποία μέχρι σήμερα χρησιμοποιείται για να βγαίνουν αυτοκίνητα στη Λεωφόρο Κηφισίας και καθημερινά φορτώνεται με εκατοντάδες οχήματα. Η συγκεκριμένη ρύθμιση είναι η πλέον ενδεικτική της φιλοσοφίας που ο Δήμος θέλει να επιβάλλει στην περιοχή του Αγίου Θωμά. 

• Σε δύο φάσεις
Όπως εξήγησε ο κ. Ματσούκης, παρουσιάζοντας την μελέτη του στο Δημοτικό Συμβούλιο, η εφαρμογή του σχεδιασμού για τον Άγιο Θωμά θα γίνει σε δύο φάσεις με στόχο για την ομαλή μετάβαση στις νέες ρυθμίσεις.  Πρώτα και άμεσα θα εφαρμοστούν μονοδρομήσεις, πέρα από την Αμαρυσίας Αρτέμιδος (από την οδό Βρισηίδος προς και μέχρι την οδό Πιτταρά), στις οδούς Διονύσου,  Πρωταγόρα και  Δημοκρίτου. Η δεύτερη φάση θα συνοδευτεί με τις διανοίξεις νέων δρόμων που προβλέπονται στην περιοχή, οι οποίες κρίνονται απαραίτητες και προβλέπονται από τη μελέτη. 

• Γιώργος Πατούλης: Στην πράξη οι διορθώσεις
Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, κ. Γιώργος Πατούλης, σχολίασε πως η συγκεκριμένη μελέτη είναι προϊόν εργασίας ενός έτους με παράλληλη διαβούλευση με τους κατοίκους και τους φορείς του Αγίου Θωμά. Στα όποια παράπονα και τις υποδείξεις για αλλαγές, ο Δήμαρχος απάντησε πως, όπως κάθε τέτοιου είδους μελέτη, το αποτέλεσμα και οι όποιες παραλήψεις θα φανούν στην πράξη, που μελετητής και δημοτικό συμβούλιο θα παρακολουθούν προκειμένου να διορθώνουν τα κακώς κείμενα. 

• Αντιπολίτευση:Χρειάζεται συνολική αντιμετώπιση
Κριτική ακούστηκε από την Αντιπολίτευση, και συγκεκριμένα από την παράταξη “Κόντρα στον Καιρό”, για το γεγονός ότι οι κυκλοφοριακές μελέτες για το Μαρούσι έρχονται αποσπασματικά και ανά γειτονία, χωρίς να υπάρχει ένας γενικός σχεδιασμός για το σύνολο της πόλης. Παρόμοια θέση είχε και η “Λαϊκή Συσπείρωση”, ο Σύμβουλος της οποίας, κ. Θανάσης Φωτόπουλος, ο οποίος σχολίασε πως «ο κατακερματισμός των μελετών σε έναν τόσο μεγάλο Δήμο όπως το Μαρούσι, δεν λύνει το κυκλοφοριακό πρόβλημα». Απαντώντας ο κ. Ματσούκης τόνισε ότι το μέγεθος του Αμαρουσίου είναι τόσο μεγάλο που δεν επιτρέπει μια και ενιαία αποτελεσματική μελέτη.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ