Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Η μη πραγματοποίηση πρόσφατης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, λόγω έλλειψης απαρτίας, οδήγησε σε ένα “γαϊτανάκι” ανακοινώσεων

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο έλεος της αντιπολίτευσης και

των “αποστατών” η Δημοτική

Αρχή Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας

Έχουμε αναφερθεί στο παρελθόν για τα παρατράγουδα που συμβαίνουν στο Δημοτικό Συμβούλιο Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, τα οποία κατά βάση πηγάζουν από το γεγονός ότι η παράταξη της πλειοψηφίας είναι πλειοψηφία μόνο κατ’ όνομα, μετά την αποστασιοποίηση  αρκετών Συμβούλων που εκλέχτηκαν με το  ψηφοδέλτιο της “Νέας Προοπτικής”.

Κάναμε αυτόν τον πρόλογο για να αναφερθούμε στο ότι λόγω έλλειψης απαρτίας δεν πραγματοποιήθηκε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς από την εν λόγω συνεδρίαση απουσίασαν όλες οι παρατάξεις της μειοψηφίας, με εξαίρεση την παράταξη του κ. Σταύρου Κόντου, οι ανεξαρτητοποιημένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Γρετζελιάς και Δημακόπουλος, καθώς και τρεις κυρίες από την πλειοψηφία οι κ.κ.: Αγαγιώτου, Μαυράκη, και Ευτυχία Παπαλουκά. Η Δημοτική Αρχή με ανακοίνωσή της επιτίθεται σε όσους απουσίαζαν και και συγκεκριμένα σημειώνει: “Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος καταγγέλλει στους δημότες της πόλης μας, την απαράδεκτη στάση και αδικαιολόγητη συμπεριφορά ορισμένων εκλεγμένων μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, οι οποίοι απουσίαζαν από την προγραμματισμένη χθεσινή (18/7) συνεδρίαση του συγκεκριμένου οργάνου, δίχως να έχουν ενημερώσει, ως οφείλουν, τον Πρόεδρο του σώματος, για κάποιο κώλυμα τους.  Συγκεκριμένα, η απουσία των Δημοτικών Συμβούλων: 
•της Συμπολίτευσης, κας Βάσως Αγαγιώτου, κας Βούλας Μαυράκη, κας Ευτυχίας Παπαλουκά, 
•της Δημοτικής Παράταξης “Καλημέρα Όμορφη Πόλη”, κ. Χάρη Τομπούλογλου, κ. Γιάννη Τομπούλογλου, κ. Σωτήρη Κοσκολέτου κ. Σπύρου Γραμμένου και κ. Χρήστου Κοπελούσου, 
•της Δημοτικής Παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση”, κ. Βεργή Βαλασσά, κ. Σταύρου Πολίτη και κας Δανάη Γκούμα, 
•της Δημοτικής Παράταξης “Δύναμη Πολιτών”, κ. Θανάση Μάλλιου,
•καθώς και οι ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, κ. Χρήστος Δημακόπουλος και Παντελής Γρεντζελιάς, οδήγησε στην έλλειψη της απαραίτητης απαρτίας, με αποτέλεσμα να ματαιωθεί η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας. Αντίστοιχα ματαιώθηκε και η λήψη αποφάσεων επί σημαντικών θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, η ψήφιση των οποίων είναι τόσο κρίσιμη, όσο και αναγκαία για τη λειτουργία του Δήμου και δεν επιδέχονται καμία καθυστέρηση στην ψήφισή τους, και αφορούν: 
•Τη μεταφορά των μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου “Σπαθάρης”
•Τη συντήρηση των σχολικών κτιρίων του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος.
•Την αποδοχή κονδυλίων από το κράτος για την ανέγερση νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού στη Νέα Χαλκηδόνα. •Την αποδοχή κονδυλίων από το ΕΣΠΑ, για εγκεκριμένο έργο που αφόρα την κατασκευή στάσεων Δημοτικής Συγκοινωνίας, με φωτοβολταϊκά.
•Τη συντήρηση του Άλσους και απαραίτητες συντηρήσεις Δημοτικών κτηρίων. Κανείς δεν θέλει να πιστέψει ότι η συγκεκριμένη ενέργεια ήταν συντονισμένη, παρόλο που κάποιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι συνηθίζουν να απουσιάζουν στην ψήφιση σημαντικών θεμάτων.  Προκαλεί πραγματική έκπληξη, η απουσία όλων των παρατάξεων της “υπεύθυνης” Αντιπολίτευσης, εκτός της παράταξης “Όραμα Πόλης” με επικεφαλής τον κ. Σταύρο Κόντο, αλλά συγχρόνως και απορία, ιδιαίτερα από τη στιγμή που στην ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου, κατ’ απαίτησή τους είχαν τεθεί συγκεκριμένα θέματα προς συζήτηση.  Η Δήμαρχος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της δημοτικής παράταξης”Νέας Προοπτικής” εκφράζουν την αντίθεση τους σε αυτή την αδικαιολόγητη ενέργεια, που μοναδικό αποτέλεσμα έχει την παρεμπόδιση της λειτουργίας θεσμοθετημένων δημοκρατικών οργάνων και κατ’ επέκταση την παρεμπόδιση του έργου της Δημοτικής Αρχής και της εύρυθμης λειτουργίας των υπηρεσιών του δήμου.  Η Δήμαρχος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος ΕΥΤΥΧΙΑ ΓΑΙΤΑΝΑ-ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι  της Δημοτικής Παράταξης “Νέα Προοπτική” ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΚΟΥΤΣΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ, ΜΠΟΒΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ, ΚΑΝΤΑΡΕΛΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΚΟΤΣΙΡΑΣ ΠΑΥΛΟΣ, ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΦΩΤΗΣ, ΠΑΙΔΑΣ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ, ΚΑΒΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΗ, ΣΙΜΙΓΔΑΛΑ ΡΕΝΑ, ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΝΙΚΟΣ, ΚΑΡΑΒΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΜΑΡΙΑ 

• Χ. Τομπούλογλου: “Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι”
Στην ανακοίνωση που μόλις διαβάσατε απάντησε η παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης “Καλημέρα – Όμορφη Πόλη” με την δική της ανακοίνωση, στην οποία σημειώνεται: Ο κ. Χάρης Τομπούλογλου, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος, σχολιάζοντας την ανακοίνωση της κ. Γαϊτανά  και των λίγων βολεμένων συνεργατών που της απέμειναν, για την απουσία 21 Δημοτικών Συμβούλων σε σύνολο 33 από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 18.07.2012, δήλωσε: “Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι”.

• “Η Δημοτική Αρχή αλλά και οι διάφοροι γνωστοί θαμώνες, τσιράκια της, βρήκαν την ευκαιρία να κάνουν βρώμικη επίθεση στο ΚΚΕ”
Ανακοίνωση εξέδωσε και το τοπικό ΚΚΕ στο Δήμο Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας για τη συνεδρίαση που ματαιώθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας, και μάλιστα πρώτο χρονικά, στην οποία σημειώνει: “Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο (18/07/2012), όπου δεν πραγματοποιήθηκε λόγο μη απαρτίας, η Δημοτική Αρχή αλλά και οι διάφοροι γνωστοί θαμώνες, τσιράκια της βρήκαν την ευκαιρία να κάνουν βρώμικη επίθεση στο ΚΚΕ και τους Δημοτικούς Συμβούλους του επειδή δικαιολογημένα απουσίαζαν για επαγγελματικές υποχρεώσεις.  Ξεκαθαρίζουμε ότι η απουσία των εκπροσώπων μας από τα δύο τελευταία Δ.Σ. καμία σχέση δεν είχε με την υποτίμηση της σημασίας για τη πρόταση που κατέθεσαν οι Δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ προς ψήφιση για τους παιδικούς σταθμούς. Το ΚΚΕ έχει πρωτοστατήσει στην πάλη για τα προβλήματα στους παιδικούς σταθμούς, για να καταργηθούν τα τροφεία. Προς αυτή την κατεύθυνση υπερψήφίστηκε η πρόταση του ΚΚΕ στο ΔΣ (30/05/2012). Στήριξε τη δράση των γονέων και των επιτροπών αγώνα για κάθε λαϊκό πρόβλημα.  
Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ σε κάθε εκλεγμένη θέση οπουδήποτε και οποτεδήποτε ΔΕΝ είναι “επαγγελματίες πολιτικοί”, αντίθετα είναι βιοποριστές – κομμάτι του λαού – που επιλέχθηκαν από τους συντρόφους τους για να υπερασπίζονται τα λαϊκά συμφέροντα απ΄ την αντιλαϊκή πολιτική των κομμάτων της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ όπου οι εκπρόσωποί τους και στο επίπεδο της τοπικής διοίκησης έχουν αναλάβει να εξωραΐσουν τη βαρβαρότητα των μέτρων αυτής της πολιτικής. Η Δημοτική Αρχή είναι η μόνη υπεύθυνη για την κατάσταση στους παιδικούς σταθμούς. Αυτή είχε το θράσος να καλέσει τους γονείς να βάλουν ρεφενέ για τη διατροφή των παιδιών τους και πρέπει να απαντήσει γιατί ακόμα δεν έχει υλοποιήσει την απόφαση του ΔΣ στις 30/05/2012 για κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς και αναμόρφωση του προϋπολογισμού υπέρ της πλήρους χρηματοδότησής τους. Πρέπει να απαντήσει γιατί δεν έχει πάρει θέση για την κατάργηση των Δημοτικών τελών στους ανέργους και τις οικογένειές τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Πρέπει να απαντήσει όπως και όλες οι πολιτικές δυνάμεις του ευρωμονόδρομου (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΣΥΡΙΖΑ) που από κοινού χάρισαν δις ευρώ απ’ τα παρακρατηθέντα στο κράτος. Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, ανέργους, συνταξιούχους σε συμπόρευση παρά τις όποιες διαφωνίες τους, για να οργανώσουμε την πάλη μας για τα άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων, για τα προβλήματα στην Υγεία (ΕΟΠΥΥ), στη Παιδεία και τη Πρόνοια.” 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ