Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Περιφέρεια Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Βοήθεια στους

πυρόπληκτους

της Λαυρεωτικής

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιάννης Σγουρός, ανακοίνωσε την πρόθεση της Περιφέρειας Αττικής να ενισχύσει οικονομικά – με βάση κοινωνικά κριτήρια – τους πληγέντες από την πυρκαγιά, κατοίκους της Λαυρεωτικής, δηλώνοντας:

“Παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, ξεπερνώντας το τυπικό πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας, και με μοναδικό σκοπό να βρισκόμαστε δίπλα στον πολίτη όταν μας έχει ανάγκη, αποφασίζουμε να ενισχύσουμε οικονομικά σε συνεργασία με το Δήμο Λαυρεωτικής, τους κατοίκους  που επλήγησαν από την πυρκαγιά στην Κερατέα και που πραγματικά έχουν ανάγκη, βοηθώντας τους έτσι να ορθοποδήσουν άμεσα. Ήδη έχω επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Δήμαρχο Λαυρεωτικής, ώστε να συντονιστούν οι ενέργειες των δύο φορέων και να συσταθεί   μικτή επιτροπή  που θα καταγράψει τις ζημιές. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να υπάρξουν ταχύτατα όλες οι ανάλογες νομοθετικές ρυθμίσεις οι οποίες θα διασφαλίζουν τη νομιμότητα και τη διαφάνεια.
Επισημαίνω, ξανά, ότι η Περιφέρεια Αττικής συνδράμει από την πρώτη στιγμή  με όλα τα μέσα που διαθέτει – ανθρώπινο δυναμικό και τεχνικό εξοπλισμό – στο έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας η οποία είναι και η καθ ύλην αρμόδια για το έργο της κατάσβεσης.
Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω την Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής κα Χρυσάνθη Κισκήρα, τον εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο για θέματα Πολιτικής Προστασίας  κ. Γιώργο Φουντά και όλο το προσωπικό της αυτοτελούς Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, που συνέδραμαν με κάθε τρόπο στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς”.

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ