Ελάτε στην παρέα μας

Αγίας Παρασκευής

Δήμος Αγίας Παρασκευής

Δημοσιεύθηκε

στις

Δυναμικό παρών στο

δικαστήριο για τη Βίλα Ιόλα

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 13 Ιουνίου στο 28ο Tριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών (οδός Λ. Ριανκούρ αρ. 85) η συζήτηση της αίτησης του Σπυρίδωνος Γεωργίου (φερόμενου ως ιδιοκτήτη της βίλας ΙΟΛΑ) κατά του Υπουργού Οικονομικών και του παρεμβαίνοντος Δήμου Αγίας Παρασκευής, για την ακύρωση της σιωπηρής απόρριψης της υπ’ αρ. 49521/29-11-2004 αιτήσεώς του προς τη Διεύθυνση Πολεοδομικού Σχεδιασμού του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. για την άρση, δια τροποποιήσεως του σχεδίου πόλεως, ρυμοτομικού βάρους, το οποίο επεβλήθη με το Π.Δ. της 10-08-2000 (ΦΕΚ Δ’ 541) και συνίσταται στο χαρακτηρισμό του χώρου ως «Κέντρο Πολιτιστικών Εκδηλώσεων». Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται.

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς είχε με προσωπικό του κάλεσμα ζητήσει την κινητοποίηση  πολιτών, Συλλόγων και Φορέων της πόλης μας, εκπροσώπων των Μ.Μ.Ε. και όλων όσων ενδιαφέρονται  για τη διάσωση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, κατά τη διεξαγωγή του παραπάνω, σημαντικού για την υπόθεση, Δικαστηρίου και με την προσωπική του παρουσία έδωσε το μήνυμα της σπουδαιότητας του θέματος ΙΟΛΑ για τη Δημοτική Αρχή.
Παρόντες επίσης ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ι. Βουτσινάς, οι Επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων κκ. Β. Γιαννακόπουλος και Ι. Σταθόπουλος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κκ. Κ. Κρητικίδης, Μ. Γαβράς, Ι. Σιδέρης και το μέλος Δ.Σ ΠΑΟΔΑΠ κ. Σ. Παπαμιχαήλ.
Παρόντες επίσης ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κατοίκων Τσακού κ. Β. Σαββίδης και μέλη του, μέλη της Ανοιχτής Συνέλευσης Κατοίκων Αγίας Παρασκευής και της  Ένωσης Γονέων Σχολείων Αγίας Παρασκευής.
Ο κ. Ζορμπάς σε δήλωσή του εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη δυναμική παρουσία του Δήμου και ευχαρίστησε όλους όσους ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή του και έδωσαν το «παρών» για μια υπόθεση που αφορά στην απόδοση ενός χώρου μεγάλης πολιτιστικής και περιβαλλοντικής αξίας στους κατοίκους της Αγίας Παρασκευής αλλά και ολόκληρης της πρωτεύουσας.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ