Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Εγκρίθηκαν οι όροι της Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου

Δημοσιεύθηκε

στις

“Πρέπει να τρέξουμε το έργο της Λεωφόρου Δημητρίου”

Τους όρους της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αγίου Δημητρίου για το έργο «Διαπλάτυνση Λεωφόρου Αγ. Δημητρίου (από οδό Θεομήτορος έως οδό Γράμμου)» συνολικού προϋπολογισμού 5.947.050 ευρώ ενέκρινε κατά πλειοψηφία το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής σε πρόσφατη συνεδρίασή του.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιάννης Σγουρός, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι τα έργα πρέπει να προχωρούν άμεσα, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Αν σηκώνουμε τα χέρια ψηλά, δεν θα παράγουμε έργο. Επισκέφτηκα το  σημείο, συναντήθηκα με τους Δημάρχους της περιοχής, έχει γίνει μελέτη. Πρέπει να το τρέξουμε το έργο. Το περιμένουν οι κάτοικοι, το θέλουν οι Δήμαρχοι”.
Τις θερμές της ευχαριστίες προς τον Περιφερειάρχη για τη στήριξή του εξέφρασε η Δήμαρχος Αγ. Δημητρίου, κα Μαρία Ανδρούτσου, κάνοντας λόγο για ένα σημαντικό  έργο πνοής για την πόλη. “Χαιρόμαστε που μπήκε στο σχεδιασμό της Περιφέρειας κι ευχόμαστε να συνεχίσει έτσι” τόνισε η κα Ανδρούτσου.

“Δεν χάνουμε το σεβασμό μας προς τον εργαζόμενο”
Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης Αττικής επανέλαβε την ενημέρωση προς το Σώμα για την προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα των υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής υπογραμμίζοντας πως, όπως είχε δεσμευτεί, ολοκληρώθηκε εγκαίρως η διαδικασία μετάταξης και τοποθέτησης του προσωπικού από τις υπηρεσίες του ΥΠΟΜΕΔΙ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μπορεί με κάποιους οι απόψεις μας σε πολιτικό επίπεδο να διαφέρουν. Το σημαντικό είναι ότι δε χάνουμε την ψυχή μας και το σεβασμό μας προς τον εργαζόμενο».
Τέλος, ο κ. Σγουρός, απευθυνόμενος προς το Περιφερειακό Συμβούλιο, αναφέρθηκε στο τεράστιο χρέος ύψους 72,5 εκ. ευρώ που παρέλαβε το νέο Δ.Σ. του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής – του αρμόδιου φορέα για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής  υπογράμμισε την ανάγκη για την ομαλή λειτουργία των εγκαταστάσεων του Συνδέσμου, που άπτεται άμεσα της καθημερινότητας του πολίτη και της ποιότητας ζωής όλων και δεσμεύτηκε να επανέλθει με αναλυτική ενημέρωση προς το Σώμα για το είδος και το ύψος κάθε οφειλής των προηγούμενων ετών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ