Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Παρέμβαση του Αντιπροέδρου της ΟΝΝΕΔ, Κώστα Κατσαφάδου

Δημοσιεύθηκε

στις

Προβλήματα στην ακτοπλοϊκή σύνδεση Κυθήρων και Αντικυθήρων

Τις  προεκτάσεις του προβλήματος της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των Κυθήρων και των Αντικυθήρων θίγει, με παρέμβαση του ο Αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ κ. Κώστας Κατσαφάδος:
«Τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα εδώ και αρκετές ημέρες, βιώνουν μία ιδιότυπη απομόνωση. Η ακινητοποίηση του πλοίου που συνέδεε τα δύο αυτά νησιά με τον Πειραιά, το Γύθειο και την Κρήτη προκαλεί πολλαπλά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα.

Η σύνδεση με ένα μικρότερο πλοίο, με τη Νεάπολη Λακωνίας, δεν καλύπτει τις ανάγκες ενώ οι καιρικές συνθήκες καθιστούν απαγορευτική πολλές φορές την εκτέλεση των δρομολογίων.
Ιδιαίτερα στα Αντικύθηρα παρατηρούνται πλέον ελλείψεις σε είδη πρώτης ανάγκης.
Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι δεν έχουν προχωρήσει οι διαγωνισμοί για τα δρομολόγια των άγονων γραμμών του 2012 με ευθύνη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.
Σήμερα οι γραμμές αυτές και η ακτοπλοϊκή σύνδεση των μικρών νησιών βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα και η κυβέρνηση επέλεξε την εύκολη λύση της παράτασης των συμβάσεων μέχρι τον Φεβρουάριο.
Στην πραγματικότητα υποκρύπτονται σκοπιμότητες για την περικοπή ή κατάργηση δρομολογίων.
Είναι μία ένδειξη για το πώς αντιλαμβάνονται κάποιοι την έννοια της νησιωτικότητας , της συγκράτησης του πληθυσμού στα μικρά νησιά και της δημιουργίας προοπτικών ανάπτυξης για τα νησιά.
Οι κάτοικοι των Κυθήρων και των Αντικυθήρων απαιτούν το αυτονόητο δικαίωμά τους. Μία τακτική και αξιόπιστη  ακτοπλοϊκή συγκοινωνία. Η αδράνεια, η ανευθυνότητα αλλά και η υιοθέτηση ξεπερασμένων πρακτικών οδηγούν στην αμφισβήτηση αυτού του δικαιώματος.
Η Νέα Δημοκρατία δε μπορεί να ακολουθήσει την πεπατημένη, τις λογικές διαχείρισης, αναποτελεσματικής αντιμετώπισης.
Η επιδότηση των άγονων γραμμών πρέπει να αποτελέσει μέρος των πολιτικών συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Χρειάζεται επιτακτική διεκδίκηση. Ένα νέο πλαίσιο.
Μόνο έτσι θα εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη και αξιόπιστη σύνδεση των Κυθήρων, των Αντικυθήρων και των μικρών νησιών».

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ