Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την Αποκομιδή Απορριμμάτων

Δημοσιεύθηκε

στις

Σκούπα από ιδιώτες στην Αττική  

Με γνώμονα τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας και την προστασία των εκατομμυρίων πολιτών της Αττικής το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής αποφάσισε κατά πλειοψηφία να αναλάβει πρωτοβουλία για την αποκομιδή των απορριμμάτων που έχουν συσσωρευτεί το τελευταίο 10ημερο σε όλους τους Δήμους της Περιφέρειας Αττικής, λαμβάνοντας υπόψη και τις εκθέσεις των Εποπτών Δημόσιας Υγείας και του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Συγκεκριμένα, εξαιτίας της έκτακτης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί και του κινδύνου για τη Δημόσια Υγεία, το Συμβούλιο αποφάσισε να αναθέσει το έργο της αποκομιδής σε εταιρείες που διαθέτουν το κατάλληλο μηχανολογικό εξοπλισμό, τηρώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες και να εξουσιοδοτήσει τον Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Γιάννη Σγουρό να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την υλοποίηση της απόφασης αυτής. Η αποκομιδή θα ξεκινήσει από ευαίσθητους χώρους (σχολεία, νοσοκομεία, παιδικούς σταθμούς κλπ) και θα επεκταθεί όπου κριθεί απαραίτητο και επείγον σε όλους τους Δήμους χωρικής αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής.
Ο κ. Σγουρός, δήλωσε: «Οι περιστάσεις είναι έκτακτες και επιβάλλουν έκτακτες αποφάσεις. Πρόκειται για απόφαση ανάγκης και όχι σκοπιμότητας. Σέβομαι τα δικαιώματα των εργαζομένων αλλά πάνω απ’ όλα βάζω τα δικαιώματα των πολιτών.  Εδώ και 30 χρόνια έχουμε γίνει όμηροι των σκουπιδιών.  Πρέπει να δράσουμε τώρα. Η κοινωνία περιμένει λύση». Οι Επικεφαλής των Παρατάξεων της Αντιπολίτευσης αναγνώρισαν την ανάγκη προστασίας της Δημόσιας Υγείας και των πολιτών, έκριναν ωστόσο πως αυτή η απόφαση δεν θα επιφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ