Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Ανακοίνωση της “Δημοκρατικής Συμμαχίας”

Δημοσιεύθηκε

στις

Να ανοίξουν οι ΧΥΤΑ τώρα!

Να σταματήσει αυτή η μορφή κινητοποιήσεων της ΠΟΕ-ΟΤΑ που έχει οδηγήσει σε συσσώρευσης σκουπιδιών στους δρόμους όλης της χώρας ζητάει με ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Συμμαχία.

Η ανακοίνωση είναι η ακόλουθη: «Η κατάσταση με τα σκουπίδια στην Αθήνα και σε ολόκληρη τη χώρα, ξεπέρασε κάθε όριο λογικής και εξάντλησε την υπομονή και την ανοχή των πολιτών. Χρειάζεται κοινωνική συνείδηση και ευθύνη. Οι ΧΥΤΑ δεν μπορούν να παραμένουν κλειστοί και η χώρα να βυθίζεται στα σκουπίδια.
Οι συνδικαλιστές της ΠΟΕ – ΟΤΑ με αυτή τη μορφή κινητοποιήσεων τιμωρούν την κοινωνία, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα για τη δημόσια υγεία. Ο κόμπος πλέον έχει φτάσει στο χτένι και θα πρέπει πολιτεία και αυτοδιοίκηση να αναζητήσουν νέους δρόμους για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Για να προστατευτεί το κοινωνικό σύνολο οι καταλήψεις πρέπει να λήξουν και οι ΧΥΤΑ, ιδίως στο λεκανοπέδιο της Αθήνας, πρέπει να ανοίξουν τώρα».
Η πρόεδρος της “Δημοκρατικής Συμμαχίας”, κα Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Κυβέρνηση και συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ με τη στάση τους στο θέμα των σκουπιδιών οδηγούν τους κατοίκους της Αθήνας και του λεκανοπεδίου σε απόγνωση. Έχοντας ασχοληθεί ως Δήμαρχος Αθηναίων με το θέμα, αλλά και με τα προβλήματα των εργαζομένων στην αυτοδιοίκηση, κάνω έκκληση προς όλους, ιδιαίτερα προς την ΠΟΕ-ΟΤΑ, να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις και να ανοίξουν άμεσα τον ΧΥΤΑ της Φυλής. Με τη συνέχιση της κατάληψης αδικούν τους εαυτούς τους και βλάπτουν τη δημόσια υγεία».

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ