Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου Αττικής για το πρόγραμμα

Δημοσιεύθηκε

στις

Έγκριση με επιφυλάξεις του κονδυλίου για την καθαριότητα

Στην αποδοχή χρηματοδότησης ύψους 150.000 ευρώ από το πρόγραμμα “Ψηφιακή Σύγκλιση” για την υλοποίηση δράσης με στόχο την ανάπτυξη ολοκληρωμένου συστήματος εξοικονόμησης καυσίμων και βελτιστοποίησης της συλλογής απορριμμάτων προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου Αττικής.

 Όπως είχαμε γράψει, τα κονδύλια προέρχονται από το ΕΣΠΑ. Για ένα πολύ χρήσιμο πρόγραμμα που θα βοηθήσει στην καλύτερη λειτουργία της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος έκανε λόγο στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Υποδομών, κ. Γιώργος Βλαντής, που πρόσθεσε πως μπορεί να επιτευχθεί εξοικονόμηση χρημάτων για το Δήμο. Θετικές εμφανίστηκαν απέναντι στο πρόγραμμα οι περισσότερες παρατάξεις της αντιπολίτευσης αν και υπήρξαν κάποιες επιφυλάξεις.

Ο επικεφαλής της “Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη”, κ. Νίκος Μπάμπαλος, είπε η παράταξη εγκρίνει την εισήγηση και ζήτησε το επόμενο βήμα να είναι η αναβάθμιση του εξοπλισμού της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, καθώς, όπως ανάφερε, υπήρξε μια προσπάθεια την προηγούμενη τετραετία που δεν είχε αποτέλεσμα. Επιφυλακτικός δήλωσε ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, κ. Βασίλης Λυκούρας, που ναι μεν αναγνώρισε την ανάγκη να λειτουργεί η αποκομιδή με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αλλά παράλληλα αναρωτήθηκε μήπως κάποιοι προσπάθουν να “φορέσουν” ένα πρόγραμμα στο Δήμο. “Αν μας λύνει το πρόβλημα να το δεχτούμε. Μήπως όμως κάποιοι έχουν ένα πρόγραμμα και μας λένε πάρτε το;” ήταν ο προβληματισμός του κ. Λυκούρα.

Τις επιφυλάξεις του κ. Λυκούρα έδειξε να συμμερίζεται και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, κ. Νώντας Σπυρόπουλος. “Τα προγράμματα αντί να γίνονται στα Υπουργεία γίνονται σε κάποια τεχνικά γραφεία. Ελπίζω όλοι μας να βοηθήσουμε προς μια αντίθετη κατεύθυνση”  δήλωσε χαρακτηριστικά. Τη βούληση της  παράταξης “Όραμα για το Ηράκλειο” να υπερψηφίσει το θέμα εξέφρασε ο κ. Γιάννης Γκίκας ο οποίος θύμισε πως και η προηγούμενη Δημοτική Αρχή είχε κάνει ανάλογες κινήσεις.  

 

• Τι προβλέπει το πρόγραμμα
Ας θυμίσουμε όμως τι αφορά η προτεινόμενη δράση: 1. Τη διαχείριση και παρακολούθηση του στόλου των οχημάτων με έμφαση στη μείωση του κόστους λειτουργίας του και την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πολιτών, εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή εκμετάλλευση του συνόλου του εξοπλισμού. Επίσης, τη δυνατότητα παρακολούθησης των καθημερινών μετακινήσεων και εργασιών των οχημάτων συλλογής απορριμμάτων, την καταγραφή υπερβάσεων ταχύτητας, εισόδου – εξόδου από επιλεγμένες περιοχές κ.α. 2. Τον έλεγχο εφοδιασμού και κατανάλωσης καυσίμων και της παρακολούθηση της διαδικασίας προμήθειας από τα πρατήρια. 3. Τη διαχείριση της αυτόματης ταυτοποίησης κάδων (RFID) και δυναμική καταγραφή του βάρους των απορριμμάτων κατά την αποκομιδή με στόχο τη βελτιστοποίηση της διαδικασίας διαχείρισης απορριμμάτων του Δήμου και τη μείωση του κόστους λειτουργίας. Μέσα από το σύστημα που θα εγκατασταθεί θα είναι η δυνατή η συλλογή σειράς πληροφοριών και στατιστικών δεδομένων, όπως α) βάρος κάδων, β) ημερήσια εβδομαδιαία και ετήσια ποσότητα παραγόμενων απορριμμάτων ανά γεωγραφικό σημείο ενδιαφέροντος, γ) χωροθέτηση κάδων και χωρητικότητες, δ) χάρτες και ωράρια δρομολογίων. 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ