Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς

Δημοσιεύθηκε

στις

Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων

Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς ψήφισε την εισήγηση του Δημάρχου, κ. Νίκου Χιωτάκη με την οποία εκφράζει την στήριξη του στον αγώνα των εργαζομένων του Δήμου Κηφισιάς, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει πλεονάζον προσωπικό και δεν περισσεύει κανένας εργαζόμενος ο οποίος θα μπορούσε να μπει σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Κυβέρνησης.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, οι εκπρόσωποι του σωματείου των εργαζομένων ανέπτυξαν τα αιτήματα τους για τις περικοπές των μισθών και την εργασιακή εφεδρεία που προωθεί η Κυβέρνηση.
Ακολουθεί η εισήγηση του Δημάρχου στο Δημοτικό Συμβούλιο: «Ο Δήμος Κηφισιάς αναγνωρίζει τις σημαντικές απώλειες στο εισόδημα των εργαζομένων ως αποτέλεσμα των σκληρών μέτρων Δημοσιονομικής Προσαρμογής που εφαρμόζει η Κυβέρνηση.
Ο Δήμος Κηφισιάς έχει ψηφίσει πρόσφατα Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας όπου κατοχυρώνονται όλες οι θέσεις εργασίας του προσωπικού και εξασφαλίζονται και οι θέσεις εργασίας υπαλλήλων οι οποίοι συμμετείχαν στους διαγωνισμούς μονίμων και διεκδίκησαν την μονιμοποίηση τους με δικαστικές αποφάσεις.
Επιπλέον το Δημοτικό Συμβούλιο και τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου με σειρά πρόσφατων αποφάσεων έχουν ζητήσει από το Υπουργείο Εσωτερικών την έγκριση ίσου αριθμού συμβάσεων μίσθωσης έργου και ορισμένου χρόνου σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο, αντίστοιχο αριθμό με τους τρεις πρώην Δήμους.
Σεβόμαστε τις διεκδικήσεις των εργαζομένων, είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα τους και ξεκαθαρίζουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν έχουμε πλεονάζον προσωπικό το οποίο θα μπορούσε να μπει σε εργασιακή εφεδρεία, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Κυβέρνησης».

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ