Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Σκληρή κόντρα μεταξύ ΠΑΚ και Δημοτικής Αρχής Νέας Ιωνίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Βαθαίνει το… ρήγμα

Μέτωπο φαίνεται να ανοίγει μεταξύ της Δημοτικής Αρχής Νέας Ιωνίας και της Παράταξης Ανεξάρτητου Κινήματος (ΠΑΚ) που εκπροσωπείται στο Δημοτικό Συμβούλιο από τον κ. Άρη Χατζησαββίδη. 

Ο τελευταίος έχει εκδώσει το τελευταίο διάστημα μια σειρά ανακοινώσεων με τις οποίες ασκεί κριτική κατά της πολιτικής που ακολουθεί η διοίκηση σε κάποια ζητήματα. Το ζήτημα, όμως, που προκάλεσε ένταση στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και την έκδοση μιας νέας, ακόμα πιο σκληρής ανακοίνωσης, από τον κ. Χατζησαββίδη είναι η ικανοποίηση του αιτήματος που έχει υποβάλλει από την αρχή του χρόνου για τη χορήγηση στοιχείων και εγγράφων σε μια σειρά δημοτικών υποθέσεων. Η καθυστέρηση στη χορήγηση τους επικρίθηκε από τον κ. Χατζησαββίδη σε προηγούμενη ανακοίνωσή του (σ.σ. τη δημοσιεύσαμε στο προηγούμενο φύλλο) η οποία αναγνώστηκε και στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης. Σε αυτήν ο κ. Χατζησαββίδης έκανε λόγο για κωλυσιεργία και  συγκάλυψη εκ μέρους της διοίκησης. 

 Άμεση και σε υψηλούς τόνους ήταν η απάντηση του Δημάρχου, κ. Ηρακλή Γκότση ο οποίος εξήγησε πως η διοίκηση είναι διατεθειμένη να δώσει ό,τι στοιχείο χρειάζεται ο κάθε Σύμβουλος αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει εις βάρος κρίσιμων ζητημάτων του Δήμου ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη και μεταβατική περίοδο που περνάει ο Δήμος. Και εδώ ο Δήμαρχος επεσήμανε ότι ο κ. Χατζησαββίδης ζητάει πλήθος εγγράφων, κάτι που απαιτεί ώρες δουλειάς από τις υπηρεσίες ώστε να μαζευτούν. “Αυτά για συγκάλυψη να τα λες αλλού…αν δεν ικανοποιείσαι πήγαινε παραπέρα” είπε απευθυνόμενος προς τον Σύμβουλο. Ξέσπασμα οργής για το ίδιο θέμα είχαμε από τον Πρόεδρο του Σώματος, κ. Πέτρο Μπουρδούκο, που είπε πως η διοίκηση δεν θα λογοδοτήσει για ενέργειες άλλων. “Οχτώ χρόνια δεν κάνατε τίποτα. Μόνο λόγια. Όποιος θέλει και έχει στοιχεία μπορεί να πάει στον εισαγγελέα” είπε καρφώνοντας τον κ. Χατζησαββίδη.

Ο επικεφαλής της ΠΑΚ αντεπιτέθηκε θυμίζοντας πως και  ο Πρόεδρος οχτώ χρόνια δεν μιλούσε. “Εγώ παραιτήθηκα με μαγκιά…εσύ έμεινες εδώ”  ήταν η απάντηση του κ. Μπουρδούκου. Στη διαμάχη ενεπλάκη και ο Σύμβουλος της μείζονος, κ. Νίκος Μπράτιμος, καθώς ο κ. Χατζησαββίδης στην ανακοίνωσή του επιτίθεται και στην προηγούμενη διοίκηση του κ. Χαραλάμπους.  “Κάντε μηνύσεις κύριε Χατζησαββίδη” ήταν η πρόσκληση-πρόκληση του πρώην Αντιδημάρχου Οικονομικών.   

Κάπου εκεί έκλεισε η συζήτηση επί του θέματος αλλά η συνέχεια δόθηκε λίγες ημέρες αργότερα από τον κ. Χατζησαββίδη που εξέδωσε νέα ανακοίνωση (δημοσιεύεται παρακάτω) στην οποία επικρίνει τη στάση της διοίκησης του Δήμου κάνοντας λόγο για “αλαζονεία και αυταρχισμό του 18%”. Μάλλον θα πρέπει να αναμένουμε και άλλα επεισόδια στην κόντρα δύο παρατάξεων που σημειωτέον πριν τις δημοτικές εκλογές είχαν έρθει πολύ κοντά ενώ η ΠΑΚ είχε στηρίξει ανοιχτά την “Ενότητα” στο δεύτερο γύρο των εκλογών.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ