Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας ζητάει να καλυφθούν από την κυβέρνηση

Δημοσιεύθηκε

στις

“Ορφανές” και…

ανεπιθύμητες δαπάνες

Συνεχίζονται οι προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής Νέας Ιωνίας προκειμένου να βρεθεί μια άκρη σχετικά με την χρηματική κάλυψη αρμοδιοτήτων που ανέλαβε ο Δήμος μετά την κατάργηση της πρώην Νομαρχίας Αθηνών.

Αναφερόμαστε βέβαια στην Πολεοδομία Βόρειου Τομέα και στα σχολεία που λειτουργούν σε ενοικιαζόμενα κτίρια. Τα ενοίκια των κτιρίων μέχρι τις 31-12-2010 καλύπτονταν από τη Νομαρχία αλλά έκτοτε δεν έχουν πληρωθεί καθώς η Περιφέρεια νίπτει τα χείρας της και οι ιδιοκτήτες έχουν στραφεί στο Δήμο από τον οποίο ζητούν τα απλήρωτα μισθώματα αυτών των πρώτων τεσσάρων μηνών.

Και τα ποσά είναι πολύ μεγάλα. Αρκεί να αναφερθεί πως το μίσθωμα στο κτίριο της Πολεοδομίας, απέναντι από τον ΗΣΑΠ Περισσού, ανέρχεται στα 35.000 ευρώ μηνιαίως ενώ εκεί κοντά κυμαίνεται το μίσθωμα για τα ΣΕΚ της οδού Αλέκου Παναγούλη. Το συνολικό ποσό σε ετήσια βάση ξεπερνάει το 1 εκ. ευρώ! Μεγάλη είναι και η δαπάνη και για τους λογαριασμούς των Οργανισμών Κοινής Ωφελείας στην Πολεοδομία που παραμένουν απλήρωτοι από την αρχή της χρονιάς.  Η Δημοτική Αρχή δεν έχει δεχθεί να αναλάβει ο Δήμος αυτά τα έξοδα  και  βρίσκεται σε επαφή με το Υπουργείο Εσωτερικών ιδιαίτερα για το θέμα της Πολεδοδομίας. Ο Δήμαρχος, κ. Ηρακλής Γκότσης και ο Γενικός Γραμματέας, κ. Κυριάκος Χαμαλίδης συναντήθηκαν πρόσφατα με παράγοντες του Υπουργείου στους οποίους υπογράμμισαν πως ο Δήμος δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε αυτά τα έξοδα. Από την πλευρά του Υπουργείου δόθηκαν διαβεβαιώσεις πως θα καλυφθούν οι δαπάνες χωρίς όμως να δοθούν λεπτομέρειες.

• Η μισθοδοσία καλύπτεται μέχρι το τέλος του 2011   
Μια προσωρινή ανάσα, πάντως, δίνει το γεγονός πως η κάλυψη της μισθοδοσίας των υπαλλήλων της Πολεοδομίας αναλαμβάνεται από το Υπουργείο Εσωτερικών μέχρι το τέλος του έτους, όπως ενημέρωσε το www.xtypos.gr ο κ. Χαμαλίδης.

Ωστόσο, ερωτηματικό παραμένει τι θα γίνει μετά και ο φόβος της Δημοτικής Αρχής είναι μήπως επαναληφθούν παλαιότερα περιστατικά όπου στο Δήμο φορτώθηκαν αρμοδιότητες με τη χρηματοδότηση στο πέρασμα του χρόνου είτε να μειώνεται αισθητά (π.χ. Παιδικοί Σταθμοί) είτε να κόβεται εξ ολοκλήρου (Σχολικοί Φύλακες). Εδώ αξίζει να αναφερθεί πως στην Πολεοδομία  Βόρειου, μετά από συμφωνία Δήμου Νέας Ιωνίας και Περιφέρειας Αττικής, θα επιστρέψουν 9 υπάλληλοι που είχαν μεταταχθεί στην Περιφέρεια.   

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ